En un partidàs com el d'ahir no hi podia faltar la polèmica arbitral i, per descomptat, al Martínez Valero n'hi va haver. El molt expressiu (i casolà) Bikandi Garrido no va voler saber res d'un possible penal de Damián Suárez sobre Toni Moral al minut 70, en una acció que va deixar muda, per segons, la grada, fins que es va veure que el col·legiat amonestava el jugador del Girona per simular la falta. Moral encara no feia ni un minut que havia saltat al camp substituint Jofre i va tornar a assumir el protagonisme que darrerament té en les seves aparicions. El migcampista va entrar a l'àrea i que va voler desfer-se de Damián va semblar que rebia falta. El col·legiat no ho va interpretar igual.

"Ha sigut un penal clar i a sobre m'ensenya targeta groga a mi", es lamentava el futbolista barceloní als vestidors, després del partit. Jo ho havia avançat instant abans el tècnic Rubi, que explicava que presentarien recurs per la targeta groga per mirar d'evitar que sigui sancionat (és la cinquena i compliria cicle). El tècnic gironí també tenia molt clara l'acció: "ell diu que és penal i, per tant, mirarem de treure-li la targeta", va destacar.

Les últimes aparicions de Toni Moral, que ha tingut una temporada irregular per culpa de les lesions, han estat tremendament productives per al Girona. A Huelva, per exemple, ell solet va ser el responsable del 0-2 que reflectia el marcador al quart d'hora de joc, després de forçar i servir la falta del primer i marcar el segon. En la victòria contra el Múrcia (5-2), va ser l'autor del 3-1 que sentenciava definitivament els d'Onésimo, que tot i jugar amb 10, s'acostaven amb perill a l'area local. Ahir Moral va tenir 20 minuts i va ser el protagonista d'un possible penal no assenyalat.

"Hem fet un gran partit al camp del líder i hem d'estar contents pel resultat", va subratllar el futbolista, que confia que el Comitè li retiri la groga i pugui estar a disposició de Rubi pel trascendental partit contra l'Alcorcón.

L'altre jugada polèmica (però menys) va ser a l'àrea gironina en una contra de Coro que va acabar caient davant la pressió de la defensa. Bikandi tampoc en va voler saber res. L'àrbitre va filar molt prim a l'hora de mostrar targetes als gironins i, sobretot al primer temps, d'assenyar-li faltes i faltetes.

Competició va treure fa un parell de setmanes la groga que va veure el davanter del Racing Quini perquè l'àrbitre del partit contra el Girona va interpretar que simulava un penal. La situació és ara la mateixa, però amb l'equip de Rubi com a perjudicat per la decisió arbitral. Els gironins tenen previst enviar al·legacions per evitar que Moral sigui sancionat per acumulació. No podran evitar, en canvi, que ho sigui Juanlu Hens, que també va veure la cinquena groga poc abans d'iniciar-se l'afegit i sí que serà sancionat.