La Unió Esportiva Figueres no afluixa en la seva lluita per aconseguir entrar en el play-off a finals de temporada i va aconseguir una victòria de mèrit al camp de la Gramenet, ja que el conjunt local només havia cedit, fins ahir, una derrota al seu estadi. Els altempordanesos van creure en tot moment en les seves possibilitats tot i que no va ser fins la segona part que van poder materialitzar el joc seriós que anaven mostrant durant tot el partit. Sergi Moreno al minut 66 i Cornellà (de penal) a manca de quatre minuts pel final van posar els gols que donaven els tres punts als d'Arnau Sala.

La victòria del Manlleu ahir (0-1 al camp del Vilassar) obligava els figuerencs a aconseguir un resultat favorable en la seva visita a Santa Coloma per tal de no perdre el fil dels primers llocs. El Manlleu, doncs, segueix quatre punts per sobre els unionistes que, amb 56 punts, lluitaran durant les quatre jornades que queden per accedir a una promoció d'ascens que tanquen els osonencs.

La Unió, però, no afrontava amb les màximes garanties aquest desplaçament, ja que fins a set jugadors van haver de quedar-se sense anar convocats per lesió: Crous, Fageda, Micaló, Ricard Ferrer, Micaló i Alforcea, amb la qual cosa el tècnic Arnau Sala va haver de completar la llista de jugadors amb dos juvenils: Sergi i Lolo.

Així les coses, la primera part va ser de clar domini del conjunt local, que volia fer valer la fortalesa del seu feu per evitar sumar la segona derrota a casa de la temporada. El Figueres, però, anava aguantant les embestides locals que no acabaven d'arribar a l'àrea de Reig, mentre que els visitants només van crear dues ocasions, de Marc Vilà (m.19) i Argi (m.24), dignes de menció.

A la represa, però, els canvis introduïts durant el descans (Jairo i Pedro), van donar els seus resultats i el Figueres va sortir amb les idees més clares, sobretot en atac. Va ser llavors quan va començar a agafar el domini de la pilota i, sobretot, va anar tancant els locals dins el seu camp. De mica a mica, i fruit d'aquest domini, la Unió va començar a tenir opcions més clares davant la porteria de Xavi Comas i, aquest atreviment, va trobar la seva recompensa quan una centrada de Busquets va ser aprofitada per Sergi Moreno per aconseguir encetar el marcador (minut 66).

Tot i aquest domini altempordanès, el conjunt local també va tenir les seves opcions. Ja abans del gol Tuneu ho havia intentat sense sort (m.52) i més tard, un cop de cap d'Estellés anava fora de la porteria defensada per Reig (m.63). Els locals haurien pogut empatar en el minut 80, però Reig va aconseguir aturar el xut de Morales.

La Unió Esportiva Figueres va seguir atacant fins que, després d'una jugada col·lectiva que anava a finalitzar Moñino dins l'àrea, Xavi Comas va fer-li falta, que va significar el consegüent penal. Cornellà, des dels onze metres, no va fallar i va fer pujar el 0-2 en el marcador, sentenciant el partit.

El que queda de Lliga

A manca de quatre jornades per tancar-se la fase de lliga, la Unió Esportiva Figueres segueix en la cinquena posició, a quatre punts del Manlleu que tanca el grup que disputaria el play-off d'ascens a Segona Divisió B. En les quatre jornades que resten per finalitzar el campionat els altempordanesos han de rebre a Vilatenim la Muntanyesa, dimecres vinent, i el Cornellà, mentre que s'han de desplaçar als camps del Gavà i del Terrassa, calendari complicat però que els d'Arnau Sala han d'assolir si volen ser a la lluita per l'ascens. Per la seva banda, al Manlleu els espera el Rubí i Gramenet a casa, i les visites al camp de Júpiter i Muntanyesa. A priori el calendari dels osonencs és més factible, però els altempordanesos han de confiar en una ensopegada per pendre-li el quart lloc.