El gener passat, Joan Tomàs, tip d'esperar oportunitats al Celta va tancar la seva etapa a Vigo per encetar una aventura a Xipre. Un contracte per dues temporades i mitja el va seduir però la greu crisi que viu el país podria fer variar-li els plans.

Són a punt d'acabar la temporada amb l'AEK Larnaca. Quin balanç en fa del mig any a Xipre?

Ara mateix estem disputant una lligueta entre els primers classificats de la competició regular. La Lliga l'ha guanyat l'Apoel i ara l'objectiu és classificar-nos per a la fase prèvia de l'Europa League.

Satisfet de l'experiència a l'estranger?

Sí. Esportivament tot està anant molt bé. Però amb això de la crisi estem una mica a l'expectativa de què pot passar. No estem al dia de cobrament i hi ha força problemes en aquest sentit. Esperem que tot s'arregli. Tinc dues temporades més de contracte però ja veurem què passa perquè el principal patrocinador de la Lliga és la televisió del país i ja ha anunciat que rebaixarà el pressupost entre un 20% i un 50%.

La vida a Xipre és gaire diferent de la de Vigo, Vila-real, Alacant o Girona?

Es viu realment bé. Això sí, fa molta calor. Estem a 34 graus!

Se li ha fet estrany l'idioma o l'adaptació?

No gens! No he tingut cap problema. La veritat és que a l'AEK juguen amb mi Català i Murillo amb qui vaig coincidir al Celta, Serrán de l'Espanyol i altres espanyols com Pintado. A la Lliga hi ha molts jugadors espanyols i tots vivim a la mateixa urbanització.

Si les coses empitjoren gaire, potser li fan un lloc al Girona a Primera l'any que ve...

(Riu) Estaria molt bé!