El futbol va tornar a castigar el Reial Madrid, per tercer any consecutiu eliminat a les portes de la final de la Lliga de Campions, en aquesta ocasió per un ferm Borussia Dortmund. Els alemanys van poder resistir al Bernabéu tot i que dos gols en els últims vuit minuts van encendre l'estadi i van deixar els blancs a les portes de la remuntada. El partit va tornar a tenir Mourinho de protagonista, ja que als vestidors va carregar contra l'àrbitre i contra els mitjans de comunicació madrilenys. Malgrat que no vol confirmar on entrenarà l'any que ve fins a final de temporada, ahir va fer l'efecte que el seu cicle al Bernabéu està tocant el seu final. I sense Champions.

El vestidor madridista s'havia après el manual històric de remuntades. Els jugadors s'hi van deixar la pell i molts eren els qui al final lamentaven no haver ofert la mateixa imatge a Dortmud. A l'heroica, el Reial Madrid va destapar el millor joc de la temporada. La necessitat de golejar deixava a Mourinho amb l'obligació d'inventar alguna cosa nova. I la seva aposta va ser el toc: Modric per Khedira.

Els blancs van sortir a buscar un gol matiner. El Madrid va desaprofitar les ocasions que va generar amb bon futbol, sobretot a la primera part. Higuaín, per exemple en va tenir una de claríssima. Lewandowski, autor dels quatre gols alemanys en l'anada, va ser objecte d'un marcatge duríssim. I Goetze se'n va anar lesionat al quart d'hora de joc. Cristiano Ronaldo, per la seva banda, no estava al 100% i no se'l va veure.

Després del 0-0 al descans, al Madrid li calia una nova sortida en tromba. Intimidar al seu rival. Va passar tot al contrari. La perfecta col·locació tàctica del Borussia Dortmund, la solidaritat en l'esforç dels seus jugadors i el futbol que es deslliga des de Gundogan li va poder donar el triomf. Lewandowski va tenir dues oportunitats en un sol minut. La primera la va xutar malament per un bot estrany, després de la passada de la mort de Blaszczykowski. La segona la va culminar en carrera amb un remat que va repel·lir el travesser.

Els nervis començaven a apoderar-se de l'ambient. Els gols no arribaven i els minuts anaven passant. Mourinho va situar al camp Benzema i Kaka, però l'efectivitat blanca no va millorar. El premi per als locals va arribar tard. A falta de vuit minuts per al final. Özil va veure la carrera de Modric, que va assistir a Benzema. 1-0 i el Bernabéu bolcat en l'intent de remuntada.

El Madrid va acabar tancant el seu rival. Buscant a la desesperada el pas a la final. Sergio Ramos va deixar anar dos cops de cap i al tercer intent va xutar un cop d'esquerra a la xarxa que ho deixava tot obert a falta d'un gol en els cinc minuts de temps afegit.

El Borussia va matar el partit i el Reial Madrid va xutar contra el mur alemany per morir de nou en la riba. La "Dècima" haurà d'esperar. Segurament ja sense Mourinho.