La directiva de l'Uni Girona està estudiant la manera de poder assumir els equips que el Sant Josep deixarà fora de competició al final d'aquesta temporada, quan tanqui la persiana ofegat pels deutes que l'estiu passat ja el van obligar a renunciar a la LEB Or. Així ho van confirmar ahir fonts del club després que el president Llorenç Biargé ja ho hagués avançat dilluns passat en declaracions al programa de TV Girona Tot rodó. Els dirigents de l'Uni ja n'han parlat amb el president del Sant Josep, Francesc Ferroni, i ara es tracta de buscar la fórmula per tal que aquests equips quedin absorbits pel club femení, que d'questa manera crearia una nova branca de bàsquet masculí.

La renuncia del Sant Josep deixarà fora de competició l'equip d'EBA (actualment el representant del bàsquet gironí de més categoria), el júnior i els dos cadets. Els dos clubs treballen per poder-los mantenir, però en cap cas es podria parlar d'una fusió entre clubs. Més aviat es tractaria que l'Uni creés una branca de bàsquet masculí a partir de la qual s'hauria de sol·licitar l'ingrés a la lliga EBA (pagant els cànons corresponents), i també superant les fases que fossin necessàries en el cas del júnior i dels cadets per intentar jugar a les lligues preferents. D'aquesta manera es podria mantenir viu l'últim reducte de bàsquet semiprofessional masculí que queda a Girona, una ciutat que després de la fallida de l'Akasvayu fa 5 anys, que va posar punt i final a 20 campanyes a la lliga ACB, ha anat perdent a poc a poc tots els referents que li quedaven. L'últim serà quan en poques setmanes el Sant Josep abaixi la persiana definitivament, precisament quan el setembre farà 20 anys de la inauguració del pavelló de Fontajau.

Les converses estan en marxa i la predisposició de totes les parts és bona. Ara cal que també hi hagi entesa amb les institucions i que l'Uni s'asseguri patrocinador per acabar de tancar l'acord.