José Mourinho va ser el gran protagonista del partit d'ahir, després que als vestidors carregués contra l'àrbitre, contra la premsa madrilenya i, en declaracions al canal anglès ITV, afirmés que "potser no" continuarà l'any que ve a la banqueta blanca "perquè vull estar on m'estimin". Després, en la roda de premsa oficial, va rebaixar una mica aquesta afirmació assegurant que no ha pres una decisió sobre on treballarà la temporada que ve, però va mostrar seguretat en afirmar que mentre a Anglaterra se sent estimat, a Espanya hi ha gent que l'odia.

"Jo sé que a Anglaterra m'estimen els aficionats, els mitjans de comunicació. D'una forma justa, em critiquen quan han de fer-ho, però em donen mèrit quan m'ho mereixo. A Espanya la situació és diferent perquè hi ha gent que m'odia i molts d'aquests estan en aquesta sala", va dir en plena roda de premsa posterior al partit contra el Borussia Dortmund.

"I és complicat prendre una decisió perquè m'agrada el club com està ara mateix i podem fer coses meravelloses. Vull ser sincer i just i al final de la temporada ja ho veuré", va afegir el portuguès. "No he pres una decisió perquè tinc un contracte i, més que un contracte, que al futbol es trenquen quan la gent els vol trencar, és més pel respecte que tinc pel club i pel president pel que vull esperar al final de temporada. Vull guanyar la final (de la Copa del Rei), ser segon a la Lliga i després ja veuré el que Florentino Pérez, el meu amic, vol", va insistir l'entrenador.

"El Reial Madrid és molt més important que jo. Tinc una edat i ja puc caminar sol. És important que el Madrid segueixi guanyant competicions perquè les estem guanyant des de fa tres anys. Intentar guanyar la Copa i unir-la a la Supercopa és l'objectiu", va subratllar.

Malgrat el seu evident fracàs europeu, Mou va considerar que "ara el Madrid ha recuperat la credibilitat amb tres semifinals, però el club no viu d'això ni jo tampoc. Han estat tres temporades econòmicament fantàstiques per al club i des del punt de vista del prestigi també, perquè s'ha recuperat, i és cap de sèrie, però no guanya la competició i l'ha de guanyar en un futur. Ja arribarà, Quan? no sé. Si no és amb mi, tant és, perquè quan jo estic en un club li tinc empatia i ha de guanyar la desena amb mi o sense mi", va agregar Mourinho.

Crítiques a l'àrbitre

Per acabar de completar la seva actuació, Mourinho va carregar contra el col·legiat. "Ha sigut una pena que Webb deixés de ser àrbitre per ser un home. Havia d'expulsar a Hummels (en una acció en la qual va tocar la pilota amb la mà a la vora de l'àrea de l'equip alemany). No és penal, és falta i targeta vermella clara. Faltaven vint-i-tres o vint-i-quatre minuts i Webb no ha estat àrbitre, ha estat home i ha pensat que aquest jugador no podria jugar la final", va explicar.

"Si l'hagués expulsat hauria estat una altra cosa. Però he de ser just i si haguéssim jugat amb aquest caràcter a Dortmund no hauríem hagut de remuntar", va subratllar el tècnic.

L'altra cara de la moneda era el preparador alemany Jurgen Klopp. A banda de manifestar la seva felicitat per dur el Borussia a la final va respondre les queixes arbitrals de Mourinho: "Ramos hauria d'haver vist set grogues per les entrades a Lewandowski".