Després de Rubi i del seu ajudant, Xabi Gil, una de les persones que més partits del Girona i del Barça B ha vist aquesta temporada és l'analista tècnic de Televisió de Catalunya, Jordi Gonzalvo. ?L'exentrenador del Figueres valora la gran temporada del Girona i l'anima a seguir lluitant per l'ascens a Primera Divisió. Això sí, des dels play-off. I és que per Gonzalvo, les possibilitats del Girona de quedar segon en la classificació i pujar directe són molt minses. "Sempre he mantingut que si el Vila-real arribava a les últimes jornades amb opcions de pujar directe, els rivals ja se'n podien oblidar", diu el comentarista.

El Girona està immers de ple en la lluita per l'ascens a Primera i el Barça B ja no s'hi juga res. Com preveu que arribin els equips diumenge?

Espero un partit força disputat. El Barça B ve d'una ratxa no gaire bona i darrerement han aparegut rumors sobre possibles canvis. Això pot fer que es comenci a encaminar qui seguirà i qui no i, per tant, que els jugadors i tècnics, es prenguin el partit més seriosament. Pel que fa al Girona, el veig en una dinàmica més normal, de la dels últims dies.

Què vol dir?

Doncs que el que no és normal, i sol passar, és que es comenci a parlar de cop i volta de pressupostos per Primera Divisió, de què passaria a la ciutat en cas d'ascens i d'impactes econòmics... Em poso en la pell de Rubi i... Quan passen aquestes coses, cagada pastoret en el 90% dels casos.

La derrota contra el Xerez també hi va fer bastant en la pèrdua d'opcions, oi?

Sí, per descomptat. L'equip no va estar al nivell. No pot ser de cap manera que vingui un equip que fa 25 jornades que no guanya i ho faci al teu camp amb tot el que hi havia en joc.

Al camp del Vila-real era més complicat que el Girona donés la sorpresa...

Aquell dia, l'equip va sortir una mica encongit a la primera part. A la segona meitat, quan semblava que podia fins i tot guanyar, va tastar de primera mà l'eficàcia que gasten els equips grans. És la realitat del futbol. Equips com el Vila-real o l'Almeria, amb ben poques arribades, són capaços de fer gol, i en canvi, el Girona ha de fabricar moltes oportunitats per poder tombar un conjunt gran com el de la Plana.

Creu que el Girona manté opcions de quedar segon i pujar directe?

Malauradament, no. Sempre he pensat que si el Vila-real arribava a les tres o quatre últimes jornades amb opcions, que els rivals se n'oblidessin. El que ha de fer el Girona ara és seguir lluitant i esperar. No se sap mai. Hi ha l'Almeria també pel mig que serà jutge i partícip d'aquest final de temporada.

Vila-real i Almeria eren dos equips fets per pujar i en canvi el Girona, no. S'està notant aquesta diferència en el tram decisiu de la Lliga?

Tenen plantilles molt llargues i de qualitat i això els dóna molt de marge de maniobra. A mi em va passar quelcom semblant amb el Nàstic per pujar a Segona A fa anys. Anàvem ben classificats i vaig demanar dos fitxatges a l'hivern a la directiva per poder tenir més fons d'armari, ja que veia clar que podíem fer el play-off i pujar. Només me'n van portar un de normalet i al final res.

Entén que l'eufòria s'hagi rebaixat darrerement entre l'afició gironina?

Potser sí que amb les dues últimes derrotes l'entorn i part dels socis s'han desencantat una mica. De totes maneres, la realitat és que en la pretemporada tothom hauria signat mantenir la categoria, i ara resulta que l'equip és a tres punts d'assegurar-se la promoció d'ascens a Primera. Aquesta és l'única realitat del Girona, per molt que Rubi afirmi que són a només un punt de la segona posició. Dir això és posar-se pressió afegida.

Contra el Barça B ja no es pot fallar més.

Aquest partit s'ha de guanyar pel civil o pel criminal.

Com ha d'encarar el partit de diumenge el Girona tenint en compte les particularitats dels equips filials?

Als filials en aquests tipus de partits, se'ls ha de matar en el sentit figurat de la paraula. Cal fer un partit dur i incòmode perquè no puguin desplegar el seu joc habitual en cap moment. El Girona suposo que sortirà a pressionar molt els jugadors més creatius del Barça B. I és que si els deixes jugar i que combinin com saben fer a la perfecció, bona nit i tapa't.