De la maeixa manera que va passar ara fa dos anys, el Deportivo va caure ahir a la Lliga Adelante en una temporada en la qual gairebé ningú apostava per la permanència fins que va començar a emergir a mitjans de març gràcies a l'arribada de Fenrnado Vázquez per acabar enfonsant-se en l'última jornada. "Demà (per avui) serà un altre dia i haurem de pensar en tornar a Primera), va dir el president del Deportivo, Augusto César Lendoiro al final del partit. Els gallecs van tenir l'oportunitat de certificar la salvació la setmana passada a Màlaga, però van perdre (3-1) i va deixar escapar l'oportunitat. Ahir el Deportivo encara que va arribar depenent de si mateix a l'última jornada, no va poder superar a la Reial Societat i torna a la Lliga Adelante en benefici de l'etern rival, u Celta de Vigo que no va fallar a Balaídos contra l'Espanyol (1-0). Els d'Abel Resino estaven enfonsats fa només dues setmanes però gràcies al gol de Natxo Insa i a la derrota del Deportivo van aconseguir el miracle.

A Vigo l'alegria va ser immensa mentre que l'altra cara de la moneda es va viure a banda de a la Corunya, a Saragossa i a Palma. A la Romareda, el Saragossa no va tenir opcions davant l'Atlètic de Madrid (1-3) i la derrota, amb descens inclòs, va provocar incidents entre alguns aficionats radicals i la policia a fora de l'estadi. Per últim, el Mallorca torna al pou de Segona A després de 16 temporades consecutives a Primera. Els de Manzano necessitaven una carambola a quatre bandes que no va arribar.

Mentrestant, el Betis i el València jugaran l'Europa League i el Sevilla segurament també ja que el Màlaga i el Rayo no tenen el permís de la UEFA per fer-ho.