Un cop acabat el partit i mentre al vestidor de l'Almeria corria el cava i hi havia festa grossa, diversos jugadors del Girona van expressar el seu malestar pel silenci del club respecte a la planificació esportiva de la temporada vinent. Homes com Jose Martínez, Marcos Tébar o fins i tot Jandro Castro van fer palès que no era normal que el Girona no s'hagués posat en contacte amb cap dels 15 futbolistes que acaben contracte aquest 30 de juny per plantejar-li la renovació. Més enllà va anar Javi Acuña que va dir que hi havia altres clubs amb més possibilitats que el Girona per fer-se amb els serveis donant a entendre que havia estat el seu darrer partit amb l'equip. La baixa del paraguaià era més que previsible després del seu gran rendiment d'enguany (17 gols). L'Espanyol, l'Elx i el Wattford se'l disputen i en breu podria conèixer-se el seu destí. A Acuña el seguiran una bona colla de gironins, alguns de tan emblemàtics com el lateral Jose Martínez que posarà fi a nou temporades al Girona. El de Taialà ha decidit canviar d'aires i tastar l'experiència de jugar l'estranger. Jose jugarà la temporada que ve amb l'Omonia Nicòsia de Xipre que ahir va anunciar al seu lloc web un principi d'acord per incorporar-lo. Ahir també es va conèixer que un altre dels jugadors destacats fins a la greu lesió que va patir, Benja Martínez, jugarà al Còrdova la propera temporada. El davanter barceloní signarà aquesta setmana un contracte per un any amb opció a dos més i tancarà la seva etapa al Girona on va arribar l'estiu del 2011.

A les baixes confirmades de Jose i Benja i la segura d'Acuña, s'hi han d'afegir les dels cedits Gerard Bordas i Kitoko que tornen als seus clubs d'origen, Vila-real i Granada, respectivament. A partir d'aquí, la llista de jugadors que també acaben contracte la formen Dani Mallo, Txiki, David Garcia, Migue, Tébar, Luso, Garmendia, Toni Moral, Jandro i Vélez. A Javi Salamero se li gira feina de cop. I és que si bé és cert que no tots han estat titulars aquesta campanya, sí que homes com Tébar, Luso o Jandro han estat a un nivell molt alt i no els faltaran ofertes. En el cas del madrileny la seva continuïtat sembla poc probable ja que equips com el Rayo Vallecano o el Getafe ja li han transmès el seu interès per fitxar-lo. També sembla lluny de Montilivi, Jandro Castro. L'asturià, de 34 anys, ha rebut bones ofertes de diversos equips de Segona A, entre els quals l'Hèrcules, i si Salamero no s'espavila, també pot escapar-se. L'explosió de Luso Delgado com a pivot també ha despertat l'interès d'equips com el Saragossa o el Celta i la seva continuïtat és força improbable. Salamero, Raset i l'entrenador, sigui Rubi o no, tindran l'última paraula sobre les renovacions de Migue, David Garcia, Mallo, mentre que Toni Moral, Txiki, Garmendia -lesionat des del setembre- i Ion Vélez tenen pocs números de continuar a l'equip.

D'aquesta manera i, a l'espera de resoldre aquests casos pendents, la plantilla del Girona de la temporada vinent de moment és de 10 jugadors: Becerra, Chus Herrero, Ri?chy, Moisés Hurtado -renovat per partits jugats-, David Juncà, Pons, Eloi Amagat, Juanlu Hens, Felipe Sanchón i Jofre , als quals cal sumar-hi Marc Serramitja que torna de les seves cessions al Llagostera i Sant Andreu. La temporada passada el Girona de Rubi ja va haver de configurar la plantilla de pressa i corrents i va veure com perdia homes importants de l'equip com Corominas, Dorca, Moha o Tortolero. Tot i això, Rubi i Raset van confeccionar un equip que no només s'ha salvat sinó que ha signat el millor any de la seva història.

Pel cap baix, faran falta una desena de fitxatges com a mínim per a completar un equip de garanties. Especialment delicada serà la davantera on sense Benja i els probables adéus de Vélez i Acuña, es queda òrfena. En defensa, especialment delicat serà cobrir el buit deixat al lateral dret per Jose Martínez, pel qual oposita un jove gironí. Es tracta d'Albert Dalmau. El de Sils ha fet una temporada notable al València Mestalla, on no continuarà, i la proposta del Girona és una de les que té ara mateix sobre la taula.

El Saragossa i Chus Herrero

Un dels pocs que té contracte és Chus Herrero, el bon any del qual ha desperat l'interès de l'equip de la seva terra, el Saragossa. Els aragonesos, que estaran dirigits per Paco Herrera, estarien disposats a pagar uns 300.000 euros de traspàs per recuperar el defensa, que ja va jugar a la Romareda (2005-09).