L'alemany Nico Rosberg (Mercedes) va aconseguir ahir la victòria en el Gran Premi de Gran Bretanya, vuitena prova del Mundial de Fórmula 1, en el que Fernando Alonso (Ferrari) va finalitzar tercer en una cursa marcada pel degradament dels neumàtics i per l'avaria del líder del campionat, Sebastian Vettel, quan anava primer. Rosberg, que va sumar la seva segona victòria en el Mundial, en imposar-se al circuit de Silverstone, va entrar a la meta per davant de l'australià Mark Webber (Red Bull) i Alonso, segon i tercer, respectivament. Després d'aquesta carrera l'alemany Sebastian Vettel (Red Bull), que va haver d'abandonar quan era primer, segueix com a líder del Mundial amb 132 punts, seguit de Fernando Alonso, amb 111, i del finlandès Kimi Raikkonen (Lotus), amb 98.

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va concloure en la quarta posició, per davant de Raikkonen i el brasiler Felipe Massa (Ferrari), que van acabar la prova en els llocs cinquè i sisè, respectivament. Setè va ser l'alemany Adrián Sutil (Force Índia) que va entrar a la meta just davant de l'australià Daniel Ricciardo (Toro Rosso). També van puntuar l'escocès Paul Di Resta (Force Índia) i l'alemany Nico Hulkenberg (Sauber), novè i desè, respectivament.

Però per damunt dels pilots, el protagonisme del dia el va acaparar Pirelli, enesclatar un pneumàtic de fins a quatre cotxes per motius desconeguts, i que va motivar la primera sortida de la tarda del cotxe de seguretat perquè es poguessin retirar de la pista les restes del compost.

Hamilton va sortir bé des de la pole, mentre que Vettel, que partia tercer, va avançar Rosberg en l'arrencada, mentre que Alonso, que va iniciar la prova novè, va perdre posicions en la sortida però que després va recuperar en les primeres voltes en avançar al britànic Jenson Button i al francès Romain Grosjean. La carrera va embogir a partir de la vuitena volta per una successió d'esclats de pneumàtics que va afectar primer al britànic Lewis Hamilton quan liderava la carrera i que el va fer tornar a pista en últim lloc. Dues voltes després va succeir el mateix al brasiler Felipe Massa (Ferrari), que havia protagonitzat una sensacional remuntada des del lloc onzè de la graella fins a la cinquena posició en l'arrencada de carrera i que també va quedar relegat a les últimes posicions en el seu retorn a pista. Els abandonaments de Hamilton i Massa i els avançaments d'Alonso als Lotus de Grosjean i el finlandès Kimi Raikkonen i al francès Jean Eric Vergne (Toro Rosso) varen fer pujar l'asturià fins al cinquè. No obstant això, una nova explosió d'una roda el francès Jean Eric Vergne (Toro Rosso) va motivar la primera sortida del cotxe de seguretat en la volta 16 perquè es poguessin retirar les restes. L'abandonament de Vettel va provocar la sortida d'un nou de cotxe de seguretat en la volta 42 i que es va mantenir fins a la volta 46. En aquesta sis últimes voltes després de rellançar-se la carrera Webber, Alonso i Hamilton van assumir el protagonisme en remuntar posicions en cada volta. En el cas d'Alonso, la sortida del cotxe de seguretat el va relegar al vuitè lloc a causa que just en aquell moment havia entrat a canviar els pneumàtics, si bé amb rodes noves va superar a tothom qui es va trobar en el seu camí fins a escalar al tercer lloc del podi. En les últimes voltes Webber va atacar sense descans a Rosberg però l'alemany va aconseguir travessar la meta en primer posició, de la mateixa manera que en l'última volta Hamilton va intentar arrabassar, sense sort, la tercera plaça a Alonso. Després de la vuitena carrera del Mundial, Vettel segueix al capdavant de la classificació amb 132 punts, amb una renda de 21 sobre Fernando Alonso, que és segon amb 111, seguit de Raikkonen amb 98, Hamilton amb 89 i Webber amb 87.