Neymar és ja una estrella mundial. Ara sí. La seva actuació a la Copa Confederacions i sobretot el seu paper a la final contra Espanya, amb gol inclòs, ha fet que ningú dubti de la qualitat del nou futbolista del Barcelona. No només el va coronar el seu gran gol a Iker Casillas; haver aconseguit la Pilota d'Or del torneig, convertir-se en el millor jugador de la final, obtenir la bota de bronze gràcies als seus quatre gols i, sobretot, eclipsar la resta d'estrelles del campionat, en tenen la culpa. Neymar, per mèrits propis, està en boca de tothom i a la seva figura només li queda ara un petit esglaó per arribar a l'alçada dels més grans del planeta: triomfar a la Lliga.

Qüestionat per uns quants després que el Barça decidís invertir 57 milions d'euros en el seu fitxatge, a Neymar no li fan altra cosa que caure els elogis. Ha signat una brillant Copa Confederacions i la passada matinada es coronava com un dels artífexs de la victòria del Brasil sobre Espanya en la final (3-0). "A tot futbolista li agrada disputar una final i més si la juga contra la millor selecció del món, amb jugadors fantàstics", va declarar el davanter blaugrana just després d'alçar la copa.

Premsa i col·legues de professió coincideixen en les bones paraules cap a Neymar. I el més important: el Brasil torna a idolatrar-lo, convertint-lo també en tota una icona de la seleçao quan tot just falta un any perquè el país sud-americà sigui l'amfitrió del Mundial de futbol. El seu fitxatge pel Barça va afegir un extra de pressió a un jugador que ha respost a un escenari tan complicat com aquest de la millor manera possible. A la Copa Confederacions, amb totes les mirades pendents dels seus moviments, ha aprovat amb nota. Ha marcat 4 gols per conduir el seu equip a la victòria final.

Ara, el repte de més alçada. Un cop passi les vacances d'estiu, l'atacant vol triomfar a la Lliga espanyola i, si pot ser, posar en dubte a curt termini el domini mundial d'estrelles com Leo Messi i Cristiano Ronaldo. Neymar és conscient que acoblar-se a un torneig tan exigent com l'espanyol no li serà senzill, però encara té uns dies per desconnectar i carregar les piles.

Per la seva banda, els integrants de la selecció espanyola van arribar ahir a Madrid només un dia després de la crua desfeta contra el Brasil. L'equip va agafar un avió només acabat el partit i va posar rumb des de Rio de Janeiro fins la capital espanyola. Després de 10 hores de vol, el conjunt que dirigeix Vicente del Bosque va aterrar a l'aeroport de Barajas. Només posar els peus a terra, els internacionals van donar el tret de sortida a les seves vacances després d'una llarga temporada.