Els dies passen i el Girona 2013-14 continua sense entrenador. Amb el mes de juliol ja començat i amb més de mitja plantilla per fer, Javi Salamero i Sergi Raset centren els seus esforços en trobar el tècnic ideal per a dirigir l'equip aquesta temporada. Des que Rubi va declinar la proposta de continuar a Montilivi per fer les maletes cap a Can Barça, Salamero va bolcar-se en el seu substitut. D'oferiments i de noms, al seu despatx, n'hi han arribat un bon grapat però cap ha acabat de convèncer el director esportiu gironí. Noms coms els de Lluís Carreras, Miguel Álvarez, Antonio Calderón o Julio Velázquez han estat i són sobre la taula però per sobre d'ells apareix el de Ricardo Rodríguez.

L'asturià és a hores d'ara el més ben situat per dirigir el Girona aquesta temporada. Abans però caldrà que aconsegueixi desvincular-se de la Federació de l'Aràbia Saudita, on exerceix com a seleccionador sub17. Rodríguez ha guanyat punts les darreres hores i fins i tot avui mateix podria anunciar-se el seu fitxatge. De concretar-se, l'asturià tornaria al club de Montilivi on ja va estar la temporada 2006-07, a la qual fent tàndem amb Javi Salamero a la banqueta, va aconseguir ascendir el Girona de Tercera a Segona Divisió B superant l'Alcalá al play-off d'ascens.

Rodríguez és a la pole position de candidats a entrenar el Girona. després que alguns dels noms que havien estat vinculats a Montilivi van quedar gairebé descartats ahir. En aquest sentit, el tècnic fins fa dos dies de L'Hospitalet, Miguel Álvarez, va reconèixer a Diari de Girona que "ningú del Girona ha parlat amb mi" i que només sabia de l'interès pel que havia "llegit a la premsa". Un altre dels entrenadors relacionats amb el Girona ha estat Antonio Calderón però ahir fonts del seu entorn també van negar qualsevol negociació.

De confirmar-se que és l'escollit, Rodríguez tornaria sis anys després a Montilivi. L'asturià compta amb l'aval de Salamero que va ser qui el va dur a Girona per entrenar el juvenil de Divisió d'Honor. Aquella mateixa temporada, Salamero va destituir l'entrenador Joan Carrillo a començaments de febrer del 2007 després d'una derrota a Balaguer (2-0). El mateix Salamero es va fer càrrec de la banqueta de l'equip però va ascendir Rodríguez del juvenil perquè fes tàndem amb ell. El duet Salamero-Rodríguez va dur l'equip a Segona B després de superar el Mutilvera i l'Alcalá a la promoció. Tot i això i malgrat que l'asturià era la primera opció de Salamero per a dirigir l'equip a Segona B, una oferta del Màlaga per dirigir el filial a Tercera va fer que rebutgés seguir a Girona i fes les maletes cap a Andalusia. Rodríguez havia arribat a Montilivi procedent d'una escola de futbol que el Reial Madrid tenia a Mèxic i de la qual ell n'era director. A Màlaga, Rodríguez també hi va fer funcions de segon entrenador al costat de Muñiz, amb qui va aconseguir l'ascens a Primera i també de director esportiu. Des del 2011, Rodríguez pertany a la Federació d'Aràbia Saudita.

El Girona és juntament amb l'Alcorcón, el Sabadell i el Múrcia un dels pocs equips que encara no tenen entrenador per aquesta temporada. Tant si les negociacions amb Rodríguez arriben a bon port o no, el Girona no pot demorar més l'anunci del nou inquil·lí de la banqueta. I és que el nou tècnic cal que es posi mans a la feina ben aviat i comenci a perfilar tots els detalls de la pretemporada. A poc menys de quinze dies de començar els primers entrenaments, Salamero i Raset tenen encara una bona colla de temes pendents per resoldre, sobretot en matèria de renovacions i de fitxatges. De moment, Becerra, Richy Álvarez, Chus Herrero, Migue , Moisés Hurtado, David Juncà, pere Pons, Juanlu Hens, Felipe Sanchón i Jofre Mateu són els únics jugadors amb contracte en vigor per aquesta temporada a més de Marc Serramitja que torna del Sant Andreu.