Queralt Casas (20 anys) és una de les grans perles del bàsquet femení estatal. Després de guanyar-ho tot en les categories inferiors, acaba de debutar amb la selecció absoluta i ja és campiona d'Europa. Pel que fa a clubs, l'any passat va guanyar la Copa de la Reina amb el Rivas Ecópolis madrileny.

Cada estiu l'hem d'entrevistar! Porta guanyant medalles d'or i de plata des del 2008. Quins reptes li queden?

(Riu) El meu repte era arribar a la selecció absoluta. Era complicat perquè era el meu primer any i molt poques jugadores ho han aconseguit. Al final vaig poder estar-hi i suposo que el que ara em queda és seguir com fins ara.

L'any que ve hi ha el Mundial i el 2016 els Jocs de Rio. Podríem dir que són els dos grans somnis que li falten per complir?

Sí, un Mundial o uns Jocs són un esglaó més que un Europeu. Però, és clar, per davant hi ha les americanes, que són d'un altre nivell...

Com ha viscut aquest Europeu i amb quin moment es queda, si és que pot quedar-se'n amb algun de concret?

Tothom em fa aquesta pregunta i no sé què contestar! Suposo que guanyar la final. Sobretot els set últims segons amb França, perquè guanyàvem de tres i gairebé m'agafa un atac de nervis. Tot i això tampoc tinc un moment especial, tot l'Europeu hem anat pas a pas. El partit contra Rússia també va ser molt complicat. Vam anar progressant molt bé i hem acabat millor.

L'any 2011 va fer la pretemporada amb Minnesota Lynx de la WNBA. Preveu tornar als Estats Units, ara per jugar-hi amb algun equip?

La WNBA es juga només a l'estiu, durant els mesos de juny, juliol i agost. Durant aquest temps sempre hi ha seleccions, i per tant la meva intenció és seguir disputant tornejos amb l'absoluta. En principi no seria compatible.

Per tant el seu futur segueix lligat al del Rivas Ecópolis de Madrid. L'any passat van guanyar la Copa de la Reina i la Lliga se'ls va escapar. Com afrontaran aquesta temporada?

Pel que sé, estem fent bastant bon equip per intentar guanyar la Lliga. No sé què està fent el Salamanca (Perfumerías Avenida), que són les grans rivals, amb les quals vam perdre la Lliga per un punt. Hem fet unes quantes incorporacions per competir millor.

Al Perfumerías Avenida de Salamanca hi juga l'altra gironina campiona d'Europa, la Marta Xargay. Dues jugadores de la província i cinc catalanes a la selecció, no està gens malament. Què els donen?

(Riu) Ara comptava l'Alba Torrens, perquè som sis que parlem català entre nosaltres! Sí, la veritat és que surt molt bon planter de Catalunya, i de Girona dues jugadores la veritat és que no està pas gens malament.