Dani Mallo, des de primera hora d'aquesta setmana, que ja no és jugador del Girona. El capità, després de quatre temporades a Montilivi, és lliure per escollir el seu futur. Encara no el té clar el gallec, que passa les vacances acompanyat de la família i amb la intenció de desconnectar després d'un any farcit d'emocions. Però no es troba de braços creuats; és a l'espera una trucada del club blanc-i-vermell, un gest que encara no s'ha produït. Li agradaria seguir un any més, encara que no amaga que té ofertes temptadores al damunt de la taula i, que de veure les portes del Girona tancades del tot, haurà de prendre un nou rumb per encaminar la seva carrera.

Passats uns anys "inoblidables" durant els quals ha viscut experiències de tota mena, "bones i dolentes", Dani Mallo es planteja el seu futur. La intenció del porter gallec, capità del Girona al llarg de les tres últimes temporades, és la de continuar un curs més al club de Montilivi. El seu contracte va expirar l'últim dia del passat mes de juny i ara mateix es troba sense equip, però té l'esperança que l'entitat mogui fitxa i li proposi seguir. "Encara no m'han dit res i estic esperant. No ho valoro com a cap senyal en concret. El que està clar és que, si el Girona vol, sap on pot trobar-me", manifesta el futbolista, a qui Sergi Raset ja li va comunicar ara fa uns mesos la intenció de comptar amb ell en el futur. "Vam parlar al mes de febrer, amb la temporada en dansa. Va ser una declaració d'intencions i ara no sé si haurà canviat el seu parer. Veurem què és el que passa, però és evident que el que ha de donar un pas ha de ser el club, no pas jo", insisteix el porter, qui admet també que, de no rebre cap comunicació per part de l'entitat gironina, "no passarà res. Hauré de seguir el meu camí".

Mallo afegeix que el Girona "no té l'obligació" de dir-li res i que, a dia d'avui, se sent "tranquil" i a l'espera de resoldre el seu futur en els propers dies. "La gent es mor per buscar equip i jo visc d'això, pel que tampoc he de perdre el temps", explica. A un mes i mig perquè arrenqui una nova Lliga, al gallec no li entren encara les presses. Està satisfet de la "bona" temporada que ha signat, un rendiment que ha provocat que més d'un equip hagi trucat a la seva porta. "Per sort tinc coses. I no m'esperava menys", valora, conscient que la seva "prioritat" és seguir a Espanya, encara que tampoc "descarto" marxar a l'estranger si s'escau. "Prefereixo estar aquí, sobretot per la família".

Després d'uns quants estius deixant-se estimar pel Deportivo de la Corunya, club en el que es va formar, és ara que els gallecs s'han interessat en Dani Mallo. Encara no hi ha una proposta en ferm i una oferta formal, però el porter sap que a Riazor, si ell ho vol, hi té un destí assegurat. "Ells han donat el primer pas i han vingut a buscar-me. Primer han de solucionar la seva situació, que està un xic embolicada, i després ja veurem què és el que faig", explica.

La del Deportivo no és l'única oferta per Mallo, que també interessa a algun altre equip de la Segona Divisió A. De moment, mentre espera una trucada del Girona, recorda que "acabaré jugant allà on em vulguin".