El Girona ha decidit posar punt i final a la fuga de pals de paller del vestidor que semblava afectar-lo. Les conseqüències de l'excel·lent campanya que l'equip acabava de signar no havien trigat ni un dia a aparèixer. Les baixes anunciades se sumaven a les suposades, formant un cúmul de males notícies per a l'aficionat, que va trigar ben poc a treure el pessimisme del calaix. Arribat el mes de juliol, el panorama tampoc convidava a l'optimisme. El veterà Jordi Matamala es presentava com l'únic integrant en la nòmina de cares noves, mentre que la col·lecció d'adéus no feia altra cosa que incrementar-se. Benja, Jose, Acuña... Massa ídols de Montilivi que desfilaven i els seguidors que es temien el mateix futur per a altres pesos pesants.

Tanmateix, no tot són núvols negres en el futur més immediat del Girona. El club no està disposat a deixar escapar més peces i per això des d'aquesta mateixa setmana ha centrat bona parts dels seus esforços a intentar retenir alguns dels jugadors que van acabar contracte l'últim dia de juny. Dos d'ells són Jandro i David Garcia, homes importants les temporades que han vestit de blanc-i-vermells i als qui la direcció esportiva, independentment de l'entrenador que s'assegui a la banqueta aquest any, volen de nou aquesta propera Lliga. Javi Salamero i Sergi Raset van protagonitzar el dimarts la primera presa de contacte amb el seu representant, Vicente Amigó, a qui van deixar ben clares quines són les seves intencions: el Girona vol renovar el contracte de tots dos i, pel que sembla, el desig és recíproc.

Quan un representant de jugadors, des del més mediàtic fins a un que tot just comença, reconeix que és "optimista" sobre la renovació d'algun dels seus representants, bon senyal. I Vicente Amigó n'és força, d'optimista. L'agent va trobar-se el passat dimarts amb Javi Salamero, director esportiu del Girona, i diverses són les carpetes que van posar sobre la taula. En la reunió, entre d'altres coses, es va parlar del futur d'homes com Jandro Castro i David Garcia. Tots dos jugadors acabaven el seu vincle amb el club de Montilivi el passat 30 de juny i, sense cap intenció de perdre'ls de vista, el Girona ha decidit presentar una oferta per renovar els seus respectius contractes. "Va ser una primera presa de contacte i, pel que sembla, en els propers dies en tindrem alguna més. Els estem molt agraïts al Girona pel seu gest", valorava Amigó. El representant va mostrar-se "optimista" sobre l'esdevenir de les negociacions, sobretot perquè "la voluntat" tant de Jandro com també de David Garcia és la de "continuar" formant part del vestidor blanc-i-vermell. "És un lloc on han rebut un bon tracte i on han viscut una molt bona temporada", es va esplaiar.

Amigó va admetre que hi ha "ofertes" per a tots dos futbolistes, encara que cap dels dos ha signat un "compromís" amb cap altre equip, a l'espera del pas que dimarts feia el Girona. "De propostes n'hi ha per a Jandro i també per a David Garcia. Però la prioritat dels dos és la de seguir el mateix camí. Estan molt contents amb el Girona i no volen sentir altres ofertes fins que no arribem a un acord, sigui quin sigui, amb ells", va explicar. Aquesta entesa no s'hauria d'allargar massa en el temps; segons el mateix Amigó l'acord "no serà massa llunyà" i "en els propers dies" s'han emplaçat a "seguir parlant" perquè les operacions no s'allarguin massa.

Jandro va deixar entreveure en l'últim partit de la temporada que el seu futur estava lluny del Girona i pocs dies després sortia a la llum que l'Hèrcules estava molt inte?ressat a fitxar l'asturià. Tot indicava que retenir el migcampista de Mieres seria una missió força complicada però, després de la primera presa de contacte, la situació ha donat un gir molt favorable als gironins. Quelcom semblant ha passat amb David Garcia. La intenció del manresà era la de seguir, sempre que el club li presentés una oferta per renovar, però una proposta pel Sabadell hauria pogut fer vacil·lar el jugador. Al final, si res canvia, l'ex de l'Espanyol seguirà els passos de Jandro i tots dos jugaran, com a mínim, una temporada més a Girona.