Javi Salamero ha estat presentat aquest migdia com a nou entrenador del Centre d'Esports Sabadell. Ha estat un fitxatge sorpresa ja que el tècnic, qui va acabar la temporada com a entrenador del Nàstic de Tarragona, no fa ni dos setmanes que va ser presentat com a nou director esportiu del Girona FC. Segons paraules de Salamero durant la roda de premsa, els desencontres amb el propietari del Girona, Josep Delgado sobre "les estructures del club" haurien motivat la seva sortida.

El tècnic ha volgut excusar la seva brusca marxa del Girona dient que: "Entenc el desconcert que es pot generar amb la meva sortida del Girona. La directiva del Girona sabia les meves inquietuds". Segons paraules de l'entrenador i diverses fonts, el club coneixia la seva voluntat d'entrenar i no quedar-se només com a director tècnic, lloc al que havia accedit fa poques dates a la disciplina del Girona.

En declaracions a la cadena Cope, Joaquim Boadas ha reconegut que la seva junta veiem Salamero com a "director tècnic" i que ell "volia ser entrenador".

El fitxatge de l'aragonès per part del Sabadell s'ha donat el mateix dia que la nova junta directiva de l'equip vallesà començava el seu mandat. Els responsables del grup japonès E-Plus, que s'ha fet càrrec del Sabadell, han pres avui possessió dels seus càrrecs en un acte en el qual s'han compromès a introduir pocs canvis en la línia actual.

A l'acte no hi ha assistit el propietari del club, el japonès Keisuke Sakamoto, i el seu portaveu Antonio Salguero ha anunciat que l'empresari formarà part del nou consell directiu, amb els seus compatriotes Masato Horita i Yoichi Takahashi, encara que no s'ha donat a conèixer la identitat del nou president.

Periple erràtic

Salamero pren el relleu de Lluís Carreres a la banqueta arlequinada i continua el seu periple erràtic de l'últim any que l'ha portat per quatre equips diferents. Va començar com a primer tècnic de l'equip del Llagostera, per després passar pel Nàstic on va finalitzar la darrera temporada.

No és la primera sortida ràpida que protagonitza Salamero. La seva aventura a Llagostera només va durar tres mesos. El 20 de juliol de 2012 va ser presentat com a secretari tècnic amb l'arribada de Ramón Vilaró i al mes de novembre va abandonar el club per marxar al Nàstic de Tarragona. A la banqueta grana va passar-hi vuit mesos després d'arribar per substituir Kiko Serrano i marxar al final de la campanya.

10 dies com a secretari tècnic

Els plans del Girona FC per la propera campanya passaven per les seves mans com a director esportiu, amb la ment posada en la possible fuga de Rubi al finalitzar la temporada com així va estar. Tot i la confiança del club i la seva junta directiva, el tècnic ha decidit encarregar-se del Sabadell, segons les seves pròpies paraules durant la roda de premsa, "en busca de la felicitat", després de reconèixer "el lligam d'amor-odi que l'uneix al club de Girona" i ha admès que "no puc marxar decebut del Girona".

Durant la seva presentació, el ja extècnic blanc-i-vermell ha anunciat que el Girona FC faria públic el nom del nou tècnic aquesta mateixa tarda, tot i que des de la disciplina del club no s'ha confirmat aquest extrem.

A la xarxa, principalment Twitter, les reaccions per part dels internautes no s'han fet esperar.