L'equip australià Orica Greenedge va emportar-se ahir la victòria en la crono per equips del Tour de França per davant del belga Omega i del britànic Sky, en un traçat per la ciutat de Niça. La quarta etapa de la ronda gala va coronar Simor Gerrars, vencedor en la jornada de dilluns, com l'actual líder de la general i portador del mallot groc.

Pel que fa al grup de favorits a la victòria final, la nota destacada va ser que el madrileny Alberto Contador va cedir 6 segons respecte el britànitc Chris Froome, un resultat que el ciclista de l'equip Team Saxo-Tinkoff va considerar com a "molt bo". "Crec que hem fet una bona etapa. M'he sentit millor que aquests últims dies i hem obtingut un bon resultat. Els companys m'han ajudat moltíssim, va afirmar Contador només creuar la línia de meta. "Tot el que sigui perdre no és bo, però espero que aquests sis segons no decideixin el Tour. Estic content amb l'equip perquè hem estat tots molt units", va prosseguir el de Pinto.

El Saxo de Contador, que va entrar amb 8 corredors a la meta de la crono de 25 quilòmetres disputada a Niça, va obtenir el quart millor temps, a 9 segons dels australians de l'Orica, vencedors de la prova amb un segon d'avantatge sobre els belgues de l'Omega. L'Sky de Froome va ser tercer, a 3 segons, el que converteix el britànic amb l'equip més afavorit de la prova, però amb avantatges encara poc importants.

A més dels 6 segons que li treu Contador, Froome, el màxim candidat al títol final, va emportar-se un avantatge de 16 segons respecte a Alejandro Valverde, l'equip del qual, el Movistar, va marcar el setè millor temps. Froome avantatja en 25 segons al català "Purito" Rodríguez, qui amb el Katusha va deixar-se 25 segons.

L'australià Cadel Evans, cap de files del BMC, no va estar a l'alçada de les expectatives i va marcar el novè millor temps, pel que va cedir fins a 23 segons amb Froome.

El Radioshack, l'últim a prendre la sortida gràcies al mallot groc que fins ahir portava el belga Ja Bakelants, va acabar en l'onzena posició, mentre que el seu líder, el luxemburguès Andy Schlekc, es va deixar fins a 26 segons respecte Froome, setè classificat a la general que ara comanda l'australià Gerrans.