Campió d'Europa sub-21 amb la selecció espanyola fa tot just unes quantes setmanes, Muniesa era pretés per diversos equips de la Lliga BBVA. Se'l va relacionar amb la R. Societat i amb l'Elx, entre d'altres, però per sorpresa dimarts va anunciar que s'incorporava a l'Stoke City anglès que entrena l'exjugador del Barça Mark Hughes. Muniesa, que dilluns ja començarà a treballar amb el seu nou equip, va debutar a Primera amb el Barça quan tot just tenia 17 anys, però les lesions li van impedir tenir continuïtat al Camp Nou.

Mitja lliga de Primera li anava al darrere però al final ha triat l'aventura anglesa. Què l'ha acabat seduint?

La veritat és que tot va anar molt de pressa. En principi no tenia intenció d'anar-me'n a Anglaterra, aquesta és la veritat, però el tècnic de l'Stoke, Mark Hughes, va parlar amb mi i em va convèncer per acceptar la seva oferta. A més m'han fet un contracte per quatre anys, cosa que demostra que confien en mi. Estic molt content perquè tothom s'ha portat molt bé amb mi. He quedat impressionat pel club i per les instal·lacions.

Ha acabat la temporada a bon nivell, jugant amb el filial del Barça després de la lesió i guanyant l'Europeu sub-21 amb la selecció espanyola. Què vol demostrar ara a l'Stoke?

Més que demostrar res, el que necessito és jugar, tenir minuts de qualitat, competir al màxim nivell un altre cop.

Allò que diuen "tornar-se a sentir futbolista"?

Sí, curtir-me com a jugador. Aquestes últimes temporades no he pogut gaudir gaire i vull competir contra els millors davanters del món per veure de què soc capaç. És veritat que ara he acabat jugant amb el filial a Segona, però el que ara em crida l'atenció és competir al màxim nivell.

De quin equip s'havia vist més a prop abans de fitxar per l'Stoke?

És cert que havien vinculat el meu nom a molts equips però la realitat és que no tenia cap oferta en ferm sobre la taula. Pel que es veu Mark Hughes m'havia vist, no sé si en algun partit amb el Barça B o amb la selecció sub-21, i ell va reclamar la meva incorporació. Ja li he dit abans que m'ha transmés molta confiança.

A què aspirarà l'Stoke aquesta temporada?

Abans que res, a la permanència. Pensi que a la Premier els vuit primers classificats estan a un nivell molt per sobre de la resta... tot i que també li haig de dir que l'Stoke vol lluitar per classificar-se per la Lliga Europa, competició que ja va disputar fa un parell de temporades.

Jugar a la Premier és un gran repte... Què l'atrau més de la lliga anglesa?

El futbol de la Premier em sedueix molt. Sé que m'hi hauré d'adaptar i que això voldrà un procés, perquè el joc d'allà és molt més físic i directe. Hauré de canviar la meva mentalitat de joc i adaptar-me al nou escenari perquè només el Barça juga com el Barça. Tinc moltes ganes de començar a treballar. Aquesta setmana esgoto les vacances, vaig al Campus Nike d'Andorra, i dilluns ja viatjo de nou cap a Anglaterra perquè iniciem la pretemporada.

Després d'una dècada al Barça, haver sortit del club d'aquesta manera li sap greu?

El passat és passat i no hi vull donar més voltes. Ara el meu repte és a la Premier i es diu Stoke City. Vull mirar cap endavant.