El 23 de juny, encara no 15 hores després d'haver deixat escapar l'ascens a Primera al camp de l'Almeria, el Girona presentava el retorn de Javi Salamero al club per "reforçar" l'àrea tècnica, al càrrec de director esportiu. Aquell dia Salamero es va desfer en elogis cap al club i va arribar a pronunciar perles com ara que "no m'imagino el Girona sense mi, ni a mi sense el Girona. Em considero un privilegiat per tornar". Deu dies després, tot ha canviat. El tècnic era presentat ahir al migdia com a nou entrenador del Sabadell i, amb l'afició gironina perplexa, va assegurar que "a la vida un ha de cercar el seu camí en busca de la felicitat i jo sóc feliç per estar ara aquí". Segons ell "havia de ser sincer i honest amb mi mateix. El Girona coneixia les meves inquietuts i voluntats (ser entrenador) i els meus contactes amb el Sabadell".

Ni Salamero ni el Girona van fer sang amb l'esperpèntica situació que es va produir ahir, iniciada dimarts a la tarda a Montilivi. Cap de les dues parts ho va revelar, però la sortida del ja exdirector esportiu s'explica per les discrepàncies que, una vegada més, havien sorgit amb la propietat (Josep Delgado) i amb alts càrrecs directius del club. Salamero no havia firmat el contracte definitiu i això l'inquietava, i més quan en la seva anterior etapa (quan va salvar l'equip del descens) se'n va anar revelant que no havia cobrat pels serveis prestats. L'exdirector esportiu del Girona, en la seva presentació a la Nova Creu Alta, va admetre que entenia que l'afició de Montilivi quedés atònita amb la seva sortida sobtada i va voler deixar clar que "no puc marxar decebut del club perquè des de fa molts anys hi tinc un lligam d'amor/odi. M'hi sento emocionalment vinculat. Jo vaig iniciar un projecte a Tercera Divisió que va dur l'entitat a Segona A i ara ha acabat de viure un moment gloriós. El Girona m'ha donat tot el que ara sóc, i si puc ser aquí presentant-me com a nou entrenador del Sabadell és gràcies al Girona".

Salamero va iniciar la temporada passada col·laborant amb Oriol Alsina a la direcció esportiva del Llagostera i més tard va acceptar una oferta per entrenar el Nàstic a Segona B, club que va estar a punt de classificar pels play-off tot i un inici de lliga desastrós. A Tarragona no el van renovar i durant la promoció d'ascens se'l va veure al costat del Girona, tant en els viatges a Alcorcón com a Almeria, com un seguidor més. Per sorpresa, poques hores després de perdre l'ascens, el club va anunciar la seva contractació, quan ja havia transcendit que s'havia entrevistat amb dirigents del Sabadell per ser el relleu de Carreras. Amb el mateix misteri que va arribar, ahir se'n va formalitzar l'adèu.

Des del club tampoc es va alçar la veu. El president, Joaquim Boadas, va tractar la sortida de Salamero com si fos el més normal del món, tot i que al matí, quan va transcendir la notícia, va ser impossible contactar amb cap dirigent de Montilivi. Boadas va explicar que "nosaltres vèiem Salamero com a director esportiu i pel que sembla ell tenia el cuc de ser entrenador. Dimarts ens va comunicar la decisió i com que no volem ningú a disgust, la vam acceptar". Dit això el president va voler enviar un missatge "de calma i tranquil·litat" a l'afició: "hem fitxat un tècnic, Ricardo Rodríguez, amb el perfil de Rubi, i farem un bon equip. S'ha de desvincular totalment la marxa de Salamero de la de Rubi, perquè no tenen res a veure. Aquells que diuen que el Girona és una disbauxa de club no tenen raó".

L'advocat gironí va recordar que "quan vam entrar al Girona va tres anys estàvem pitjor i ens en vam sortir. En les properes hores hi haurà fitxatges importants i l'equip serà ambiciós". Boadas va afegir que de moment Raset s'ocuparà de la secretaria tècnica novament en solitari, sense descartar que més endavant arribi algú nou.