El seu adéu a Can Barça ara fa un parell de temporades va sorprendre tothom. Tip d'esperar oportunitats al Barça B, el capità de l'equip juvenil, Albert Dalmau, deixava enrrere una llarga etapa de blaugrana per a acceptar la proposta del València de jugar al seu filial. El primer any, amb Vicent Mir a la banqueta, no li va sortir del tot bé però al passat curs, amb Paco López a la banqueta, Dalmau literalment es va sortir i es va convertir en un dels jugadors més destacats del filial xé (32 partits i 1 gol). El defensa de Sils confiava que la seva bona campanya li servís per fer el salt al primer equip però finalment el director esportiu Braulio Vázquez va descartar aquesta possibilitat. Tancada la porta del València, Dalmau s'ha convertit en un jugador lliure i un caramel per a molts equips, entre els quals el Girona. I és que els adéus de Jose Martínez i Txiki Urbistondo han deixat dues places lliures al lateral dret i les característiques de Dalmau, jove amb projecció i gironí, encaixen amb el perfil que cerca Sergi Raset.

El conjunt de Montilivi ja li ha traslladat el seu interès i el silenc, de 21 anys, estudia la proposta juntament amb les altres que li han arribat. "És una opció més. Seria agradable perquè és el meu equip i sempre anava al camp quan eren a Tercera i Segona B", assenyala Dalmau que tanmateix també ha té ofertes del Sabadell, l'Sporting, el Castella i de l'estranger. "No em tanco cap porta. De moment estem parlant i valorant quina és la millor opció", diu. Sí que té clar Dalmau que la seva etapa a Segona B s'ha acabat malgrat que el València li va oferir la renovació per seguir al filial. "La meva prioritat era seguir a València però un altre any a la categoria no hauria estat beneficiós. Aquests anys m'han servit pe bregar-me i guanyar agressivitat. Estic preparat per fer un salt endavant", explica.

L'interès del Girona podria topar sobretot amb el potencial dels clubs anglesos i austríacs (Red Bull Salzburg) que li van al darrere així com amb el Reial Madrid. I és que el conjunt blanc, com el Girona, s'ha quedat sense els dos laterals drets Fabinho i Juanfran, veu amb bons ulls incorporar la incorporació del gironí. "També m'ho ha plantejat. És un gran club i no tenco cap porta. Estic obert a escoltar tothom".

Sigui com sigui caldrà esperar per veure com evoluciona el mercat les properes hores per saber quin és el proper destí d'Albert Dalmau. Mentrestant, ell té clar que això ara és cosa del seu representant tot i que de reüll esgota els dies de vacances molt atent a les novetats que hi hagi sobre el seu futur.