El manresà David Garcia ha completat la segona temporada al Girona després d'haver deixat l'Espanyol. Té una oferta de renovació sobre la taula que veu amb bons ulls, tot i que l'interés mostrat a darrera hora pel Sabadell, ara amb Javi Salamero a la banqueta, pot fer allargar la negociació. En tot cas, el lateral diu que se sent còmode a Montilivi i més després d'haver-hi viscut la millor temporada de la història del club.

Un cop ha acabat tot, quina sensació li ha quedat en no haver pogut aconseguir l'ascens a Primera Divisió per tan poc?

Ens ho hem pres bé. Rubi ens va comentar que, tal i com havia anat tot, l'any havia estat un premi perquè la realitat és que ningú no s'esperava que poguéssim arribar tan amunt. Ara és el moment de gaudir-ho, tot i que sí que és cert que no vam acabar de la millor manera en perdre a Almeria per un 3 a 0 força dur. Però si valorem tota la lliga, hi ha moltes coses positives amb les quals ens hem de quedar.

L'eliminatòria amb l'Almeria la van perdre a casa, oi?

A Montilivi és evident que vam fer un pas enrere amb la derrota. Sabíem que l'Almeria era molt fort al seu camp, i més amb un gol marcat a Girona, els podia ajudar molt més perquè són un conjunt amb experiència que està molt ben treballat. Ells tenien com a objectiu pujar de categoria i, en canvi, a nosaltres ningú no ens exigia aquesta fita.

Mirant més el passat, el Girona, fins i tot, va tenir possibilitats de pujar de forma directa aconseguint la segona plaça. La inesperada derrota a casa amb el Xerez, va ser un cop massa dur?

La derrota amb el Xerez a Montilivi ens va afectar molt, és cert, potser diria que fins i tot més que l'eliminació a mans de l'Almeria al final. En aquell partit teníem moltes baixes i ells venien sense pressió, a fer el partit de ?l'any, amb ganes d'agradar. En aquell moment ells ja havien baixat, però s'ha de tenir en compte que els andalusos tenien un bon planter de jugadors. Nosaltres, en cas d'haver guanyat aquell partit, ens situàvem a cinc punts del tercer i en la recta final de la temporada hi havia molts enfrontaments directes. Segur que hauríem tingut possibilitats de ser segons. Haver guanyat hauria estat un cop moral molt positiu i, en canvi, va ser a l'inrevés, encara que continuàvem segons amb dos punts d'avantatge. Aquell resultat ens va influir en els partits següents.

A l'hora de fer balanç, quina creu que va ser la clau de l'èxit del Girona 2012/13?

Sense cap mena de dubte el vestidor. Crec que serà difícil repetir un grup així, com a persones, com a jugadors. És la temporada que més amics he pogut fer, amics per tota la vida i que mai oblidaré.

I el tècnic, Rubi?

Rubi és un entrenador que estava tapat. M'ha sorprès en tots els aspectes, però sobretot per la seva manera de treballar. Estava clar que duraria poc a Girona.

Un rendiment tan alt de l'equip ja ha provocat l'adéu de diverses peces clau com Acuña, Luso, Jose...

Jo penso que el Girona ha tardat massa a parlar amb la plantilla, tenint en compte que hi havia fins a 16 jugadors dels més utilitzats que acabàvem contracte. No sé quin plantejament tenia el club, però penso que es van adormir una mica. La majoria de jugadors tenen alguna cosa engrescadora i és normal després de l'any que hem fet a Segona.

I vostè ja sap què farà?

En el meu cas, n'estem parlant. Estic còmode a Girona i, si no hi ha cap problema, faré el pas de quedar-me.

De l'afició del Girona, què n'ha de dir?

S'ha despertat un monstre. Ningú no es podia esperar que pogués animar tant a casa, on els equips rivals ho han passat malament. Per posar algun exemple, el partit de lliga amb l'Alcorcón, que teníem molt desfavorable, el van aixecar els aficionats, que ens van donar ales per remuntar un 0-2 en contra.

Què en destacaria, d'una categoria com la Segona Divisió?

Hi ha molta igualtat. Pots guanyar qualsevol equip, però també qualsevol et pot guanyar. Els equips tenen més errors defen- sius que a Primera Divisió i, si tens ordre defensiu, i els pots aprofitar ofensivament, sempre tens ocasions per guanyar. Un handicap és que la competició és massa llarga. A més a més, si has de jugar els play-off, cal tenir molts jugadors per poder rotar.

Com valora David Garcia el seu propi rendiment de la temporada passada?

Ha estat un dels meus millors anys, sens dubte. Han anat passant els partits i no he tingut la mala experiència d'anteriors campanyes en forma de lesions. He pogut jugar més partits que mai. Si no recordo malament, només he descansat dos partits seguits per una lesió lleu.