De les 41 joves promeses de menys de 23 anys que van participar al "Draft" organitzat pel Llagostera i el Palamós, els dos clubs gironins han escollit deu jugadors que iniciaran la pretemporada amb la resta de la plantilla amb l'objectiu d'aconseguir un lloc als equips de Segona B i Tercera Divisió. Oriol Alsina, director tècnic del Llagostera i director esportiu del Palamós; Lluís Carrillo, entrenador del primer equip blaugrana, i Jordi Guerrero, tècnic del degà, van seguir de ben a prop l'evolució d'aquesta quarantena de jugadors en els nou entrenaments que van efectuar els tres primers dies del mes al Nou Estadi palamosí. El conjunt llagosterenc donarà l'oportunitat de brillar set futbolistes, la majoria d'ells de perfil molt similar, que pugnaran per un lloc al centre del camp, mentre que el club blau-i-groc centrarà els ulls en tres més. "Són com una flor", assegurava ahir Lluís Carrillo sobre aquests fitxatges, ja que "potser tenim sort i ens sorprenen" tot i que confessava que no és el mateix "jugar al Draft que integrar-se a un equip de Segona B". Tot i això, el tècnic llagosterenc subratllava que si els han escollit és perquè tenen opcions de jugar a la categoria de bronze o combinar el primer equip amb el segon, a Segona Catalana.

Al Llagostera, els reptes de la direcció tècnica per aquest estiu són reforçar les bandes, buscar un nou atacant i comptar amb un complement per a Pitu al mig del camp. Aquesta última funció la podrien assolir Àlex Mesa, Pol Mitjà, Carles Callicó o Anass El Morabet. Quatre jugadors de perfil similar, ja que tots ells se situen al centre; Mitjà, provinent del Bisbalenc, té un perfil més defensiu mentre que Mesa, Callicó i El Morabet (Damm) tenen una orientació més creativa i ofensiva. Per a reforçar l'atac, Carrillo té a tres candidats sorgits d'aquest Draft 2013: Badre, "que té molt olfacte per al gol", David Sánchez "amb un gran colpeig" i José Flores (Caldes) "un punta extremadament lluitador i que també pot jugar a la banda".

De la seva banda, Jordi Guerrero tindrà a la seva disposició a tres futbolistes de perfils ben diferents. El primer és Bachana Lominadze, un central esquerrà provinent de l'Igualada que va seduïr als tècnics per la seva fortalesa física i capacitat de lideratge. Guerrero també tindrà a Piruzi Kokashivili, un migcampista esquerrà que va brillar pel seu bon xut i a Rubén Moráguez un davanter provinent del juvenil de l'Espanyol que, malgrat la seva embargadura, té velocitat i mobilitat.