La selecció espanyola sub20 va dir adéu al Mundial de Turquia 2013 després de caure eliminada en els quarts de final a mans d'Uruguai en un partit ple de tensió que no es va resoldre fins a la pròrroga malgrat el domini dels espanyols durant els primers 90 minuts.

Els de Julen Lopetegui van gaudir d'un bon grapat d'oportunitats per segellar el bitllet cap a les semifinals, però els va faltar punteria. L'extrem de Riudarenes, Gerard Deuloféu, que acabaria substituït en el minut 87, va protagonitzar els primers dos intents de la selecció. Primer va intentar sorpendre De Amores amb un gol olímpic però la pilota va acabar picant al travesser (m.20) i després va recollir la passada enrere d'Óliver Torres però el seu xut a boca de canó va sortir desviat (m.27). Tampoc van tenir sort Campaña, amb un potent xut des de la frontal (m.52); Jesé (m.74), des del costat de l'àrea petita; ni Alcácer, primer amb un cop de cap (m.72) i després encarant en solitari el porter uruguaià (m.78).

Amb el marcador immòbil després de 90 minuts, l'eliminatòria es va encaminar a la pròrroga. El combinat sud-americà, que pràcticament no havia inquietat la porteria espanyola, en va fer prou amb un córner en el minut 102, que Avenatti va rematar sense oposició en el primer pal, per superar a Yáñez -que havia rellevat el lesionat Sostres- i accedir a les semifinals del Mundial.