Ara fa uns dies, el Girona femení es quedava a les portes de pujar a la Primera Divisió Femenina després de no poder remuntar la darrera eliminatòria contra el Torrejón. Les de Pere Planas es van quedar a només un gol de poder igualar el marcador del partit de l'anada a Fontajau (1-3) després de guanyar 1-2 a Las Veredillas en el darrer partit del curs, i que hauria forçat la pròrroga per intentar ascendir a la màxima categoria del futbol femení estatal.

Aquell dia es posava punt final a una temporada brillant, però sense recompensa. Un premi que podria arribar aquesta mateixa setmana. I és que ara, i després de tres setmanes, sembla que hi podria haver encara alguna possibilitat per jugar la propera campanya a Primera Divisió. Això s'explica bàsicament pels greus problemes econòmics que pateixen entre altres, el mateix Torrejón i l'Sporting Club de Huelva. Ambdues entitats encara no han assegurat que puguin sortir a competir a l'elit. De fet, a dia d'avui el club madrileny no es veu capacitat per inscriure's a Primera Divisió. Són molts els diners que separen ara mateix el Torrejón de Primera, i des del club madrileny ja han anunciat que no sortiran a Primera sense tenir assegurat part important del pressupost del proper curs. Tot i que els directius de l'entitat madrilenya no s'han donat per vençuts, iniciatives com la que està fent a través de la seva pàgina web -una crida per rebre ajudes i diners-, la busca de patrocinadors a contra rellotge i el fet que la majoria de jugadores ja han fitxat per d'altres equips, demostren que ho tindrà molt complicat per aconseguir-ho. I d'això se'n podria beneficiar el Girona que en cas de quedar una plaça lliure serà el primer en poder-ho aprofitar. Això, de retruc, permetria retornar les comarques gironines al mapa del millor futbol femení d'Espanya, després del descens de l'Estartit ara fa algunes temporades.

Sigui com sigui, el Torrejón no és l'únic club que es troba en una situació econòmica complicada. L'Sporting Club de Huelva tampoc se n'escapa. Des del club andalús ja han dit també que sense l'ajuda de patrocinadors, i sense un pressupost de mínims que garanteixi certa estabilitat durant la temporada tampoc sortiran a Primera.

En tot cas, Torrejón i Huelva saben que se'ls acaba el temps. El termini per inscriure's finalitza aquest dimecres 10 de juliol, tot i que la Federació Espanyola podria donar alguns dies més per aportar la documentació necessària. En el supòsit que un dels dos, o tots dos equips no completin la documentació, el Girona podrà fer el salt, i assumir el repte de jugar a Primera Divisió. L'altra candidat a aprofitar la renúncia dels seus rivals per ascendir a Primera, és l'Oviedo, si bé és veritat que són les de Pere Planas qui ho tenen més bé, ja que el resultat global de 4-3 en l'última eliminatòria, dóna millor goal average que l'Oviedo (1-0), l'altre equip que podria pujar.