Xavi Punsí és el substitut d'Arnau Sala al capdavant del Figueres. Després de tres anys al cos tècnic de la Unió, i amb una dilatada experiència en el món del futbol base (des dels 18 anys), sent que ha arribat l'hora de fer un salt de qualitat a la seva carrera a les banquetes.

Debuta a Tercera i al capdavant d'un primer equip. Com afronta aquest oportunitat?

La il·lusó és màxima perquè he estat esperant això 15 anys. No ho he buscat directament, però vas fent i veus que les coses van bé, i el premi ha arribat després de molts anys de feina.

Podríem dir que és un repte?

Sí, totalment. Però també ho era entrenar cadets o juvenils. El que has de fer és intentar fer la feina el millor que puguis, estiguis on estiguis. Ara bé, la repercussió canvia molt, però me l'agafo amb la mateixa professionalitat que la resta d'oportunitats que he tingut.

Com veu la categoria?

Molt igualada i competitiva, amb molt bons jugadors. La Tercera Divisió és una lliga molt atractiva.

L'any passat el Figueres va quedar cinquè, a sis punts de la promoció. L'objectiu de la temporada és l'ascens?

Les coses no es poden comparar perquè cada any és diferent i les circumstàncies canvien, i les coses només poden comparar-se quan són iguals. L'objectiu serà anar dia a dia, fer un futbol atractiu perquè la gent que ens vingui a veure estigui contenta, ajudar el futbol base i créixer com a club. No ens posem límits ni per dalt ni per baix.

Però en tot cas, preveu que estaran a la part alta de la taula?

perquè no ens posem límits.

El Cornellà i l'Europa, doncs, són els grans favorits?

Efectivament. Però a dalt també hi veig equips com el Manlleu, Terrassa, Castelldefels, Rubí, La Pobla de Mafumet o el Palamós.

Abans ha dit que volen fer un futbol atractiu. Quin model vol que caracteritzi el seu Figueres?

Apostarem pel futbol combinatiu com fins ara, anant a l'atac, sent competitius, tenint clar que per atacar s'ha de defensar bé. Volem ser protagonistes, tenir la pilota. Almenys a casa, perquè si la gent ve a veure'ns, que s'ho passi bé. A fora ja es veurà, intentarem adaptar-nos a les circumstàncies.

Ja sé que és molt aviat per dir-ho, però preveu que se li obre una nova etapa?

L'etapa del futbol base m'ha anat molt bé. N'estic molt content. El camí et va portant i tan de bo pugui dirigir primers equips molts anys, però si haig de tornar a dirigir un juvenil tampoc passaria res. Al final el que vull és ser feliç, faci el que faci.