L'atleta lloretenc Àngel Mullera va aconseguir dissabte al míting de la Diamond League de París davant 60.000 espectadors una marca de 8:23.39, que és mínima A per anar al Mundial d'aquest estiu a Moscou. Mullera va acabar onzè en la prova, just per darrere de l'espanyol Sebastián Martos (8:23.10), que ja tenia la mínima i que es va quedar a tretze centèsimes del seu millor registre de la present temporada.

El triomf va ser per al kenyà Ezekiel Kemboi en 7:59.03, millor marca mundial de l'any i rècord de la reunió, després d'un ajustat final en què va superar el francès Mahiedine Mekhissi-Benabbad. Els 8:00.09 són un nou rècord d'Europa a la distància. L'anterior plusmarca continental de 3.000 obstacles datava de 2009, era 8:01.18 i estava en poder d'un altre fondista, el també francès Bouabdellah Tahri.

Per assegurar-se un lloc al Mundial de Moscou, Mullera necessita classificar-se ara entre els tres primers al Campionat d'Espanya que es disputarà a final d'aquest mes (28 de juliol) a la localitat madrilenya d'Alcobendas. El mateix Mullera reconeixia ahir "haver salvat els mobles. He trobat a faltar el ritme de competició, però cal estar satisfet perquè he complert amb l'objectiu, i això és el més important".

No obstant, afegia Mullera, "estic convençut que al campionat d'Espanya podré quedar entre els tres primers -l'any passat es va proclamar campió- i per tant, m'asseguraré anar al Mundial de Moscou". De fet, els tres primers classificats tindran bitllet per anar-hi, i segurament en funció de com vagi la cursa, el quart també serà seleccionat per anar al Mundial que es disputarà el 9 d'agost a Moscou. El lloretenc es mostra segur de poder fer un bon paper a Rússia, i fins i tot, "no descarto poder arribar a la final del Mundial. Aquest any toca fer-la grossa, i sóc molt optimista, ja que ahir (dissabte) sense estar al 100 % vaig aconseguir la mínima".