L'Alabès serà el primer rival del Girona, després que ahir se sortegés el calendari de Segona A a la seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Per a la propera Lliga 2013/2014 encara no està determinat el futur del Guadalajara i el Múrcia, però sí que ha quedat ben clar que als blanc-i-vermells els espera una arrencada assequible i un final de curs d'infart. Tot plegat, en un campionat en el qual els catalans començaran i acabaran a Montilivi, a banda de ser els protagonistes dels derbis contra el Sabadell de Javi Salamero i el Barcelona B.

Celta, Cartagena, Tenerife, Elx, Sabadell i ara l'Alabès. En la sisena temporada consecutiva a la Segona A, el Girona s'enfrontarà a un nouvingut a la categoria per començar. Un equip, el basc, que tot i aterrar d'una categoria inferior és considerat per a molts com un dels històrics que enguany militarà a la divisió de plata del futbol espanyol. Un conjunt, a més, que arribarà amb vells coneguts per a l'afició blanc-i-vermella. I és que el grup que dirigeix Natxo González compta entre els seus jugadors amb Ion Vélez, fitxat aquest mateix mercat d'estiu després de militar sense gaire sort durant dos anys a Girona. El de Tafalla no és l'única cara nova dels vitorians, que també han incorporat fins al moment a l'atacant Mauro Quiroga (Lugo), els porters Goitia (Mirandés) i Mediavilla (Gimnástica), i el lateral Unai Medina (Barakaldo).

Sobre el paper, però, s'intueix un debut assequible. No només a la jornada inaugural, ja que l'estrena sembla favorable als gironins si es tenen en compte les primeres setmanes de competició. Els de Ricardo Rodríguez es veuran les cares amb tres dels quatre equips que provenen de Segona B en el primer mes de Lliga. A banda de l'Alabès, el Girona visitarà el camp de l'Eibar a la segona jornada i el del Jaén, a la quarta.

La dificultat de la Lliga anirà in crescendo fins arribar a un final de curs de veritable infart, amb rivals d'entitats i amb més d'un conjunt que de ben segur estarà lluitant per ascendir de categoria quan s'arribin als últims partits. Sense anar més lluny, el Girona tancarà la temporada a casa amb el Deportivo de la Corunya i vindrà d'haver visitat el camp de la Ponferradina, equip que aquest últim curs s'ha quedat a les portes del play-off, i de rebre tot un Mallorca. A banda, en els dos últims mesos de competició, els catalans s'enfrontaran a equips com el Reial Madrid Castella, el Saragossa o el Recreativo de Huelva.

El sorteig d'ahir va deixar definit el calendari de Segona A però no ho va fer al cent per cent. La Federació encara no ha resolt el futur del Guadalajara, teòricament descendit administrativament a la Segona Divisió B, de manera que la seva presència a la categoria d'argent encara no està del tot descartada, com tampoc està assegurat que el Múrcia, quart per la cua el curs anterior, aconsegueixi la permanència. D'aquesta manera, el calendari provisional opta per l'opció "equip per definir", un adversari que es creuarà al camí del Girona el 12 o 13 d'octubre.

El Sabadell, a l'octubre

El primer derbi de la temporada arriba el cap de setmana del 5 i 6 d'octubre (jornada 10), amb la visita del Sabadell a Montilivi. Un partit que, a dia d'avui, es preveu força calent, amb el retorn a l'estadi de Javi Salamero, que fa només una setmana va abandonar el Girona per entrenar el conjunt arlequinat. L'altre derbi es disputarà un mes després (jornada 14). Novament serà a casa i el Barcelona B d'Eusebio Sacristán en serà el rival.

Un dels altres partits marcats amb vermell al calendari serà la tradicional cita per les Fires de Sant Narcís. Enguany arribarà el cap de setmana del 2 i 3 de novembre i l'adversari dels blanc-i-vermells serà l'Hèrcules.