L'ordre del dia de l'assemblea general de la Reial Federació Espanyola de futbol incloïa un punt per abordar la confecció dels grups de Segona B, però quan s'hi va arribar el secretari de l'ens, Jorge Carretero Pérez, ho va ventilar de pressa: "no es poden fer perquè no hi ha manera de fer-los. Caldrà esperar". D'aquesta manera l'Olot i el Llagostera, els dos representants gironins a la categoria de bronze del futbol espanyol, segueixen sense saber quins seran els seus rivals ni tampoc el calendari d'una competició que, d'entrada, ha de començar el proper 25 d'agost.

La Federació té oberts massa fronts, que impossibiliten, un any més, la confecció dels grups i dels calendaris. D'entrada l'organisme ha de revisar els avals presentats dilluns pels clubs a qui se'ls va requerir aquest tràmit per poder-los inscriure i, una vegada fet això, es podrà determinar si queden places lliures i quins equips poden estar interessats en comprar-les (un d'ells podria ser l'Arandina, eliminat per l'Olot en la ronda definitiva d'ascens). Tres clubs, Xerez, Guijuelo i Salamanca, són els principals protagonistes de la controvèrsia. Els dos primers, per problemes econòmics; els castellans, perquè després de la liquidació de l'antiga Unión Deportiva, hi ha la intenció de poder-la substituir amb una nova entitat creada per l'expresident José Hidalgo.

Per si no n'hi hagués prou, l'embolic continua amb la situació generada a Segona A pel descens administratiu del Guadalajara. Si es confirma aquesta decisio unilateral de la LFP, el Múrcia continuarà a la Lliga Adelante -va baixar a Segona B per mèrits esportius-, però tot plegat ha derivat en una batalla judicial de la qual encara no n'hi ha resultat. De fet ahir el calendari de Segona es va sortejar amb un equip indefinit, que serà o Guadalajara o Múrcia.

Olot i Llagostera al grup 2?

Llagostera i Olot voldrien formar part del grup 3 de Segona B al costat dels altres vuit equips catalans (Sant Andreu, Nàstic, Lleida, Reus, Badalona, L'Hospitalet, Prat i Espanyol B), els vuit valencians (Alcoià, Huracán, Olímpic, Llevant B, Vila-real B, Elx Il·licità, Ontinyent i Mestalla) i els dos balears (Atlètic i Constància). El temor és que algunes especulacions sobre possibles borradors de la Federació parteixen els equips catalans en dos grups i Olot i Llagostera podrien acompanyar el Lleida al segon, deixant la resta al tercer.