El Barça va fer oficial ahir la cessió del gironí Gerard Deulofeu per un any a l'Everton anglès. La presència del seu representant, Ginés Carvaval, a Liverpool va disparar els rumors al llarg del dia i, finalment, al vespre el club blaugrana va confirmar la cessió per un any a l'equip que entrena el català Robert Martínez (fitxat del Wigan per agafar el relleu de David Mores, ara al Manchester United).

L'extrem gironí va signar una gran Lliga Adelante la temporada passada, en què va marcar 18 gols. El seu lideratge i els seus registres no van deixar indiferent ningú, i per aquesta campanya 2013-2014 se li havia fet fitxa del primer equip. Però l'extrem no entrava als plans de Tito Vilanova, sobretot després de l'arribada de Neymar, i el club havia decidit buscar-li una sortida on pogués comptar amb minuts i ritme de competició de primer ordre. Una de les condicions, a més, era que estigués sota la direcció d'un tècnic que el cuidés i el fes créixer.

En aquesta línia, l'Everton que dirigirà el català Robert Martínez sembla l'aposta que més ha agradat al Camp Nou. Bob, tal i com se'l coneix a la Premier League, ha aterrat aquesta temporada al Goodison Park després de la marxa de David Moyes al Manchester United. Des de 1995 ha ocupat les banquetes de diversos clubs anglesos, i la seva feina al capdavant del Wigan no ha deixat indiferent ningú. Malgrat no haver pogut evitar el descens de l'equip, va portar-lo fins la final de la FA Cup, on es van coronar com a campió al mític estadi de Wembley.

La jove perla blaugrana havia despertat l'interès de clubs de la Bundeslliga, la Premier o la mateixa lliga espanyola. Equips com València, Sevilla, Tottenham o Liverpool havien apostat per ell, però al final vestirà de "toffee" durant la propera temporada, en una de les lligues més competitives del món juntament amb l'espanyola. Un lloc on podrà créixer com a futbolista i, sobretot, disposar de molts minuts en un conjunt que l'any passat va quedar-se a les portes d'Europa.

Robert Martínez va declarar estar "absolutament satisfet" amb la cessió d'un "diamant del futbol i un jugador amb un talent futbolístic increïble". "És un home jove amb molt potencial per convertir-se en una gran estrella, i l'Everton és una família perfeta perquè ell progressi. La calidesa, la paciència i la comprensió de Goodison Park és exactament el que ell necessita per seguir perfeccionant el seu potencial", va concloure.