De mica en mica i en comptagotes, el Girona va ampliant la nòmina de jugadors. Era una notícia esperada perquè les negocacions feia dies que anaven per bon camí però més d'un aficionat no les tenia totes. Al final no hi va haver ensurt; Jandro Castro va donar el sí al Girona. L'asturià continuarà dues temporades més a Montilivi després d'arribar a un acord amb el club per renovar el contracte que se li havia extingit el passat 30 de juny. La renovació del de Mieres no serà la darrera ja que el seguirà David Garcia, amb qui l'acord també és un fet i només un afer personal va evitar que s'anunciés públicament. La continuïtat de Jandro i la imminent de David Garcia aporten una mica de llum a una planificació esportiva plena d'incògnites i de la qual només ha trascendit la renovació també d'Eloi Amagat i el fitxatge de Jordi Matalamala. Amb la carpeta de les renovacions tancada -a l'espera de la resposta de Toni Moral- s'espera que en els propers dies comencin a caure els primers fitxatges.

La renovació de Jandro és una alegria per a l'afició que ja al balcó de l'Ajuntament a la plaça del Vi durant la festa de reconeixement a la plantilla de la temporada passada va demanar-li que es quedés. Just després de perdre al camp de l'Almeria l'opció de pujar a Primera Divisió, l'asturià va ser un dels que es va queixar de l'immobilisme del Consell d'Administració en matèria de renovacions. El seu discurs va ser el mateix que el d'homes com Jose Martínez, Luso o Tébar, que han deixat el club. Jandro en canvi, s'ha decidit a continuar a Girona. L'oferta per dues temporades, als seus 34 anys, ha estat irrebutjable.

Jandro encetarà dilluns la seva quarta campanya de blanc-i-vermell, en les quals ha sumat un total de 113 partits de Lliga i ha fet 28 gols. Jandro ha trobat l'estabilitat i la regularitat que buscava a Montilivi. Durant tot aquest temps, les lesions l'han respectat i pràcticament només ha tingut la que va patir al tram final del darrer exercici, que li va impedir estar al 100% al play-off. Jandro va disputar sencera tota la temporada fins que va fer-se una lesió muscular abans dejugar al camp del Racing. Aquella dolència li va fer la guitza terriblement i no va poder recuperar el seu nivell tampoc als play-off. L'asturià va ser titular la tornada del partit contra l'Alcorcón però es va perdre l'anada contra l'Almeria. Al Juegos del Mediterráneo va entrar a la segona part amb 1-0 en contra però no va poder fer res per posar emoció al partit i menys l'eliminatòria.

David Garcia, sí però no

El manresà, com Jandro, també es lligarà al Girona per dos anys més. El lateral esquerre va arribar ara fa dos estius de la mà de Raül Agné i, sobretot el curs passat que les lesions el van respectar, ha estat indiscutible i a un nivell més que notable. Caldrà veure si aquesta nova temporada continua fent ombra al jove David Juncà, que cada dia empeny amb més força. Garcia ha completat de blanc-i-vermell un total de 60 partits de Lliga i ha fet un gol.

Amb Jandro i David Garcia al sarró, Ricardo Rodríguez ja té dos efectius més per començar dilluns els entrenaments de pretemporada. Rodríguez disposa de moment de 17 jugadors: que són els porters Isaac Becerra i Albert Quintanas, els defenses Chus Herrero, Migue González, Moisés Hurtado, Richy Álvarez, David Garcia, Carles Mas i David Juncà, els migcampistes Jordi Matamala, Pere Pons, Eloi Amagat, Juanlu Hens, Marc Serramitja i Jofre Mateu, el mitjapunta Jandro Castro i el polivalent davanter Felipe Sanchón, que pot actuar també en qualsevol dels costats.