El rei dels "esprints" en aquest Tour del centenari és l'alemany Marcel Kittel (Argos), un huracà de 25 anys que ha tornat a batre Mark Cavendish i Peter Sagan per velocitat, i ja té tres victòries, en una jornada ràpida però tranquil·la per al líder, el britànic Chris Froome. Kittel ha irromput amb força en el Tour. Està imparable i amb el seu triple es destaca en el grup dels homes bala. Va evitar que Cavendish celebrés la seva victòria 25 en una arribada molt ajustada, ficant la roda in extremis.

A només un parell de quilòmetres del final va haver-hi una caiguda espectacular, amb més de 20 ciclistes impllicats que va trencar el pilot. Entre els afectats, amb la clavícula danyada un home del líder, el noruec Boasson Hagen, que va haver d'abandonar.

Els favorits és "van salvar". Chris Froome (Sky) va mantenir el lideratge sense cap problema, amb les còmodes diferències que va ampliar contra el crono. Valverde el segueix a 3.25 i Bauke M0llema a 3.37. Alberto Contador és quart a 3.54. El madrileny no tira la tovallola, va dir després de l'etapa que "el Tour està dificilíssim, però no impossible" i va anunciar que segueix pensant "a guanyar".

Mentre arriba diumenge amb el Mont Ventoux els velocistes i buscadors d'etapes fan el seu treball. No va faltar la fuga de rigor. Molt matinera, amb el català Flecha (Vacansoleil) i Romain Sicard (Euskaltel) en un grup de cinc corredors que, tot i arribar a tenir més de set minuts de marge, no va poder arribar a Tours. Els equips dels velocistes ho varen evitar i Kittel va ser el més ràpid.