Jorge Lorenzo no disputarà el Gram Premi d'Alemanya. Una forta caiguda en els entrenaments lliures va provocar que se li doblegués la placa de titani que li van posar en l'operació de clavícula a la qual va sotmetre's fa 15 dies i el mallorquí haurà de tornar a passar pel quiròfan.

Lorenzo va tocar el terra a la sortida de l'onzena corva del circuit de Sachsenring i va caure sobre la seva espatlla recentment operada. El pilot de Yamaha va ser traslladat immediatament al centre mèdic del traçat alemany on els doctors van confirmar, a través d'unes radiografies, que se li ha doblegat la placa de titani que li van col·locar en l'operació de clavícula d'ara fa dues setmanes. Per aquest mateix motiu, el balear haurà de ser operat de nou, pel que Lorenzo va decidir tornar a Espanya per ser intervingut.

Per tant, Lorenzo és baixa segura per al Gran Premi d'Alemanya i seriós dubte per participar en el Gran Premi dels Estats Units, que es disputarà a la propera setmana. En principi també seria baixa per al circuit de Laguna Seca, però a tenor dels antecedents no està descartat que viatgi per intentar córrer. A banda de la caiguda de Lorenzo, la segona tanda d'entrenaments lliures va deixar el local Stefan Bradl com el més ràpid amb un temps d'1:22.030, per davant els catalans Dani Pedrosa i Marc Márquez. El propi Lorenzo va ser quart, però no competirà, mentre que Valentino Rossi va signar el cinquè.

Pel que fa a la categoria de Moto2, Pol Espargaró va signar el tercer millor registre d'una tanda liderada per Scott Redding.

Maverick acaba cinquè

El rosinc Maverick Viñales va tancar la sessió vespertina dels entrenaments lliures del Gran Premi d'Alemanya amb una cinquena posició en una jornada de moltes proves per al Team Calvo. El gironí reconeixia, després de baixar de la moto, que el dia havia estat força "productiu" ja que s'havien provat "bastantes coses" que els poden ajudar durant la cursa. Tanmateix, Viñales va reconèixer que "encara hem de millorar molt" perquè "ens falta una mica de tot plegat: no només de la moto, sinó també per la meva part. Tots junts podrem donar el cent per cent. Hem de seguir treballant en el xassís; encara ens queda molta feina", va admetre.

Una posició per sobre va tancar la jornada Isaac Viñales (1:28.227), mentre que la tanda d'entrenaments lliures va deixar Àlex Rins (1:27.208) com el pilot més ràpid, per davant de Luis Salom i Efrén Vázquez.