El FC Barcelona i el Bayern de Munic van arribar ahir a la tarda a un acord pel traspàs del migcampista internacional espanyol Thiago Alcántara al club alemany per 25 milions d'euros. Tanmateix, des d'Alemanya, el Bayern parla de poc més de 20 milions, ja que segons el club bavarès els cinc restants són en concepte de la recaptació d'un amistós que inclou aquest acord i de la renúncia de Thiago a pagaments personals.

Després d'una llarga jornada -la d'ahir- de negociacions, les dues entitats van acordar el traspàs de Thiago per una xifra superior als 18 milions d'euros que tenia el migcampista com a clàusula de rescissió després que aquesta es reduís de forma considerable en baixar dels 90 als 18 milions d'euros després de no haver jugat un mínim de partits la temporada passada amb la samarreta del FC Barcelona. Des de dijous, quan ambdues entitats van començar a negociar, el Bayern va tenir clar que preferia negociar amb el Barça i no dipositar la clàusula del jugador íntegrament a la seu de la Lliga. Si hagués optat per aquesta via unilateral, el club blaugrana s'hauria molestat amb les formes dels alemanys, un club amb qui el Barça manté molt bones relacions perquè lideren tots dos l'ECA (Associació de Clubs Europeus).

D'aquesta manera, Thiago Alcántara passa a formar part a partir d'avui del vigent campió d'Europa amb un contracte per a les properes quatre temporades, i ho fa amb tota la confiança del seu tècnic, Pep Guardiola, que de fet va ser qui el va fer debutar amb el primer equip el 2009. Thiago, de 22 anys, marxarà aquest mateix matí cap a Munic, on passarà la revisió mèdica i signarà pel conjunt bavarès després de dues temporades completes al primer equip del Barça amb l'objectiu de gaudir de més minuts, a part de seguir creixent com a jugador.

El migcampista s'havia convertitat aquestes darreres setmanes en un desig de diversos clubs europeus no només per la baixa clàusula de rescissió, sinó també per la seva brillant actuació a l'Eurocopa amb la selecció espanyola sub 21, on Espanya es va proclamar campiona ara fa unes setmanes després de vèncer Itàlia (2-4) en la final, amb hat-trick inclòs de Thiago.

L'acord entre el FC Barcelona i el Bayern de Munic inclou també la disputa d'un partit amistós entre els dos equips que s'ha de celebrar abans dels propers 4 anys al Camp Nou. El president del Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, reconeixia ahir a la web de l'entitat alemanya que "Thiago ha estat una petició expressa del nostre tècnic" i destaca que la incorporació "d'aquest fantàstic jugador apuntalarà la nostra plantilla per seguir fent història".

El Barça torna avui a la feina

Per altra banda, i ja sense Thiago Alcántara, els jugadors del Barça estan citats aquest matí a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per passar les habituals analítiques i proves mèdiques pròpies de cada inici de pretemporada. A partir de demà, Tito Vilanova ha programat dobles sessions d'entrenament diàries, a les 9.00 i a les 19.00 per evitar en la mesura del possible les franges de més calor a Barcelona. El primer partit amistós serà a Polònia contra el Lechia Gdansk-FCB, dissabte. Els altres rivals durant la pretemporada seran el Bayern (24-7), el Valerenga a Oslo (27-7), el Santos (2-8 al Gamper), un combinat d'Israel i Palestina (3-8), Tailàndia (7-8) i el Malàisia XI (10-8). La setmana s'iniciarà amb unes declaracions per part del president del Barcelona, Sandro Rosell, que respondrà a les acusacions realitzades per Pep Guardiola durant una entrevista televisiva prevista per aquest vespre.