Chris Froome (Sky) va fer ahir el penúltim pas cap al que pot ser el seu primer Tour de França amb una victòria en solitari en el Mont Ventoux, on va acabar amb la resistència de tots els seus rivals, entre ells el colombià Nairo Quintana, l'únic que va tenir opcions de disputar la victòria al britànic. Froome va tornar a demostrar la seva superioritat en la ronda gala amb tres precisos atacs a la muntanya "pelada" que van fulminar els seus rivals. L'anglès va creuar la meta com un heroi, com va fer Eddy Merckx el 1970, també vestit de groc. Froome, com el Canibal aquell any, va necessitar oxigen una vegada va arribar al final de l'etapa.

En la seva segona victòria al Tour del centenari va avantatjar en 29 segons Quintana, l'únic que va tractar de tu a tu Froome, però només fins a l'últim quilòmetre, quan el colombià va abaixar el ritme. Al darrere va arribar Joaquim Purito Rodríguez i Mikel Nieve, i a 1.40, després d'un fort càstig, Alberto Contador, que va deixar anar la roda del vencedor a set quilòmetres de la meta. El d'ahir va ser un nou pas enrere del madrileny, lluny de la seva millor versió, incapaç de respondre a l'embranzida de Froome. El seu únic consol és que s'acosta a 11 segons de la segona plaça de la general, que va mantenir l'holandès Bauke Mollema. Tampoc va tenir el seu dia Alejandro Valverde. El murcià va perdre 2.32 minuts, no va estar entre els favorits i a partir d'ara el seu rol a l'equip Movistar serà ajudar Quintana.

Froome va ser l'amo en l'última muntanya abans del mar. En aquest cim màgic d'aspecte lunar que va estar ple amb milers d'espectadors a peu de carretera per veure com el ciclista d'origen kenyà feia un pas cap a París tan gegant com el mateix Mont Ventoux. Amb equip o sense ell, Froome no va tenir rival i això es reflecteix en la general, on Mollema i Contador es troben a més de quatre minuts.

Després de la duríssima etapa d'ahir, la més llarga d'aquesta edició amb 242,5 quilòmetres, i a l'espera de la traca final alpina, el pilot del Tour de França viurà avui la segona jornada de descans.