Marc Márquez (Honda) va allargar l'idil·li que manté amb el revirat circuit alemany de Sachsenring per escapar-se en solitari dels seus rivals i aconseguir una victòria que l'enlaira fins al primer lloc de la classificació general del campionat. El de Cervera ara gaudeix de dos punts d'avantatge sobre Dani Pedrosa (Honda), que no va competir a Alemanya, de la mateixa manera que Jorge Lorenzo (Yamaha), que va veure des de casa com el lideratge se li escapa a onze punts. La segona victòria de Márquez en la categoria reina va arribar en un traçat on les seves estadístiques són excepcionals ja que en els últims quatre anys totes les seves aparicions s'han comptat per victòries: el 2010 va vèncer la prova de 125 c.c.,el 2011 i 2012 va fer el mateix en la categoria de Moto2 i ahir es va endur un triomf inapel·lable per davant de les Yamaha de Cal Crutchlow i Valentino Rossi.

Dues baixes van marcar la cursa germànica, ja que el campió del món Jorge Lorenzo (Yamaha) se'n va anar a terra en els segons entrenaments lliures de divendres i la placa que li havien col·locat a la clavícula es va doblegar, fet que el va obligar a tornar a Espanya per sotmetre's a una nova operació quirúrgica i ja no es va poder reincorporar com havia fet a Holanda. L'endemà, en els tercers lliures, es va produir una altra baixa, Pedrosa patia una forta caiguda que li va produir un traumatisme cranioencefàlic i una fractura a la clavícula que li impedirien participar; el de Castellar del Vallès va intentar competir fins a l'últim moment, però els marejos i una baixa pressió sanguínia ho van acabar evitant. No van ser les úniques baixes a Sachsenring, ja que s'hi va unir l'italià Andrea Iannone (Ducati) amb una luxació d'espatlla.

Sabedor que necessitava trencar el ritme del seu rival, Rossi va arrencar com un autèntic míssil per situar-se al capdavant de la carrera seguit de l'alemany Stefan Bradl (Honda), qui abans de complir-se la primera volta ja s'havia posat líder. Rere seu, un sorprenent Aleix Espargaró (ART), que sortia des de la segona línia amb el cinquè millor temps, es va col·locar en una espectacular posició, per davant de Márquez, que es va prendre amb certa calma en les voltes inicials.

Tot i això, el de Cervera va necessitar ben poc temps per situar-se al davant de la prova, en la volta sis ja liderava el grup mentre Bradl es defensava com podia dels atacs de Valentino Rossi, que el va avançar en la novena volta, i de Cal Crutchlow, que ho va fer en la següent. A mitja cursa, per si la seva autoritat no era prou clara, Márquez va protagonitzar una nova volta ràpida gairebé en el mateix instant en què Crutchlow superava Rossi i es quedava sol en el segon lloc. Allà es va acabar la carrera, el català va obrir una diferència definitiva que va administrar fins a la bandera de quadres. Rere Crutchlow i Rossi es va classificar Bradl.