Sembla que definitivament això de viatjar i tastar noves cultures li agrada. Ara Bielorússia.

La vida m'està donant el plaer de conèixer i guadir del futbol a differents llocs. Si li sóc sincer, m'agradaria estar-me 4 o 5 anys en un mateix lloc però no em queixo de com m'està anant.

Primer va ser Bèlgica, després Xipre i Geòrgia. També ha passat pel Sevilla Atlètic i el Benidorm però per què sempre li ha tirat més l'estranger?

Al Mouscron cedit pel Barça em va anar molt bé. Era la meva primera experiència professional. Després vaig tornar i a em va sortir l'opció d'anar a l'Anorthosis amb un entrenador que havia tingut al Barça. Com que a Bèlgica m'havia anat tan bé, no tenia cap por de tornar a sortir fora. Vaig disputar la Copa de la Uefa i això va fer que se'm comencessin a obrir més portes d'equips europeus. Va ser el cas del Dinamo Tbilisi, on he estat molt a gust. El Dinamo de Minsk ha apostat fort per mi. Ja em seguien des del gener i sabien que quedava lliure.

Econòmicament està molt malament el futbol estatal?

No passa pel seu millor moment. Hi ha molts equips amb problemes i un grapat de jugadors que passen mesos i mesos sense cobrar. És una llàstima. Sí que és veritat que no tenen res a veure les quantitats que es paguen en lligues estrangeres amb el que paguen a Espanya.

Aquest darrer any va guanyar Lliga i Copa amb Dinamo Tbilisi. Ha estat la milor campanya?

Col·lectivament sí perquè hem estat campions de tot i això ho podré explicar al meu fill. Personalment però vaig tenir una lesió mig greu que em va tenir apartat tres mesos i em va treure de l'equip. Em va costar tornar a entrar-hi però crec que vaig aportar molt abans de lesionar-me però el que passa és que la gent sovint recorda només el final.

Com era la seva vida a Gèorgia?

És un país que impacta el primer dia. El següent t'hi acomodes i al tercer ja hi estàs adaptat. Aquesta segona temporada hi viscut molt bé. Estava tant adaptat que fins i tot ho trobo a faltar. He tingut una relació molt estreta amb els companys espanyols (Xisco Muñoz i Mikel Álvaro). Érem com una família.

Com li canvia la vida a un futbolista el fet de ser pare?

Canvia la vida totalment. Dormir poc és el més difícil però m'hi he adaptat. A més la meva dona és una excel·lent mare i m'ajuda molt que pugui dormir per poder-me entrenar bé l'endemà.

Amb el fill petit i havent quedat lliure, hom podia pensar que s'hauria quedat a prop de casa aquest estiu. Ha tingut ofertes de Segona A?

Sovint no pots escollir. El Dinamo Minsk era la millor oferta esportiva i econòmica que tenia. Hi havia algun rumor del Girona però no es va concretar. Tinc molt de mercat a fora però m'agradaria tornar algun dia.

Amb Rubi al Girona hauria estat factible tornar a casa...

Rubi em va demanar un parell de cops al desembre reforçar l'equp però tenia contracte amb el Dinamo Tbilisi i era impossible. M'hauria agradat estar a les seves ordres. Per a mi és un gran entrenador. Quan el vaig tenir a Benidorm ja vaig dir que seria un dels grans d'Espanya.

Va seguir la temporada del Girona?

Sí i em va sorprendre gratament. Rubi treu el millor dels jugadors. A més, estudia els rivals d'una forma impressionant. Això segurament en Vilanova ho deu haver vist. Estic segur que ajudarà molt els tècnis del Barça. Conec en Tito i l'Altimira i segur que encaixa amb ells.

Quan comença a treballar amb el Dinamo?

Aquí la Lliga va de març a novembre i a l'hivern paren pel fred. Ara som a la meitat de la competició i disputarem la prèvia de l'Europa League.

Com ha vist el Figueres?

Evidentment que l'he seguit! Quasi fan la promoció! M'agradaria acabar la meva carrera al màxim nivell però si veig que no puc no seria mala opció fer-ho on vaig començar de ben petit.