Tres setmanes després que de perdre la tornada del play-off d'ascens a Almeria (3-0) i de quedarse a les portes de Primera Divisió, el Girona enceta avui la temporada 2013-14 amb la intenció de mantenir viva la famosa flama de què parlava Rubi el dia del seu comiat. L'encarregat d'agafar el testimoni del maresmenc i de liderar la nau aquest nou exercici és Ricardo Rodríguez, que avui dirigirà la primera sessió d'entrenament. El tècnic asturià, juntament amb Jordi Matamala, és la cara nova més destacada del nou Girona que, això sí, ha vist perdut bona part del bloc que el va dur a fregar la màxima categoria. Homes importants com Javi Acuña (Wattford), Benja Martínez (Còrdova), Marcos Tébar (Almeria), Jose Martínez (Omònia), Luso Delgado (Còrdova) o Dani Mallo (Lugo), entre altres, han deixat l'equip. Això sí, s'ha aconseguit renovar Jandro i David Garcia, que han de ser peces clau del nou Girona.

L'enrenou amb l'ara sí ara no de Javi Salamero a la direcció esportiva ha fet que tot vagi una mica tard i que el secretari tècnic, Sergi Raset, tingui encara molta feina per fer en matèria de fitxatges. Avui mateix es podria anunciar el retorn de Ranko Despotovic i l'arribada d'un altre davanter. A més a més el club també té un defensa prou ben encarrilat. Amb el serbi l'acord és pràcticament un fet i només uns serrells fan que l'operació no s'hagi tancat encara. "Quasi estem del tot d'acord. Vull i confio que demà (per avui) ho solucionem", deia ahir Mela Kodro, agent del jugador. "Depèn del Girona, que ha de posar uns detalls de la seva part", afegia. Kodro també assegurava que Despotovic "en igualtat de condicions" amb altres equips, triarà el Girona perquè és un club "especial". "Té ofertes d'altres equips de Segona A i de l'estranger però ell i la seva dona van està molt bé a Girona i voldrien tornar-hi si les ofertes són semblants", explicava. Despotovic és aquests dies a Sèrbia, on s'entrena pel seu compte per tal d'arribar a la pretemporda en plena forma.

La posició de davanter és on calen més efectius. El Girona tenia gairebé lligada l'arribada de Manu Onwu en qualitat de cedit per l'Osasuna però la lesió de Nino ha fet que el club navarrès es fes enrere a darrera hora i frenés l'operació. Tot i això, des de Montilivi encara no es dóna per perdut del tot. A més a més dels tres davanters, el Girona ha de fitxar també un porter, dos laterals drets, tres pivots i un interior dretà.

Mentrestant els que aquest matí passaran les proves mèdiques i a la tarda començaran a suar seran el porter Isaac Becerra, els defenses Richy Álvarez, Migue González, Moisés Hurtado, Chus Herrero, David Garcia, Carles Mas i David Juncà, els migcampistes, Jordi Matamala, Eloi Amagat, Juanlu Hens, Pere Pons, Jofre Mateu i Felipe Sanchón i el mitjapunta Jandro Castro. També hi seran el porter Albert Quintanas i Marc Serramitja que tornen de les seves cessions al Santboià i el Sant Andreu, respectivament.

Ricardo Rodríguez va manifestar durant la seva presentació que el planter ha de ser un factor important per al club i per aquest motiu diversos jugadors del filial i del juvenil també començaran avui els entrenaments amb la primera plantilla. Els escollits per Rodríguez són els porters Nil Marín i Andrés Díez, el defensa Pau Bonmatí, els migcampistes Vivancos, Gumbau i Litus Sala i els davanters Raúl Arjona, Gerard Muñoz i Sebas Coris.