la primera jornada del girona 2013-14. El Girona va encetar la nova pretemporada ahir a Montilivi.L'entrenador Ricardo Rodríguez observa de prop les evolucions de Richy i Mas.David Garcia saluda els aficionats.Matamala va ser presentat al matí com a nou jugador blanc-i-vermell.

Pendent de l'imminent arribada de Ranko Despotovic, un altre davanter i un migcentre ofensiu, el Girona 2003-14 va aixecar ahir el teló. Després que el conjunt blanc-i-vermell es quedés a les portes de Primera Divisió fa només tres setmanes, la pilota torna a rodar a Montilivi. El nou entrenador blanc-i-vermell, Ricardo Rodríguez, va dirigir ahir la primera sessió d'entrenament de la pretemporada a l'estadi que va comptar amb 17 jugadors del primer equip i 9 del planter. En total 25 jugadors que van sorprendre's en veure que la tribuna mica en mica s'anava omplint d'aficionats. Primer un grupet de tres, després una família i més tard una colla d'amics fins arribar a superar el mig centenar de seguidors (uns 70) que no es van voler perdre les evolucions del primer entrenament de la temporada. Sens dubte un senyal que la flama que es va generar la campanya anterior segueix ben viva. I això que al migdia el club havia decidit que l'entrenament fos a porta tancada perquè encara no havia arribat la nova roba esportiva. A mitja tarda va rectificar i la resposta del públic va ser notable. Tot i que ahir la plantilla va treballar amb roba Luanvi, el club ultima un contracte amb una nova marca de roba.

Va ser una primera presa de contacte distesa, de retrobaments i, sobretot moltes bromes entre els companys que es van posar al dia de com havien anat les vacances.

Com si del primer dia d'escola es tractés, els jugadors van arribar amb les piles ben carregades i la il·lusió renovada. De cares noves, ben poques, només la de Jordi Matamala, que torna després de tres anys al Recreativo, i dels joves que pugen del filial i el juvenil a més a més de Serramitja i Quintanas que tornen del Sant Andreu i el Santboià respectivament. Sí que es van trobar a faltar, en canvi, clàssics dels últims anys com Tébar, Luso Delgado, Dani Mallo o tota una institució al vestidor com Jose Martínez, que han cercat nous camins. L'atracció de la tarda però va ser Javi Acuña. El paraguaià gaudeix de dos dies de festa i els passa a Girona amb la seva família. Ahir va passar a saludar els seus excompanys que, de broma, el van convidar a córrer una mica amb ells. El jugador del Wattford no va parar de fer-se fotografies amb tots i cadascun dels joves aficionats que li demanaven. Acuña ha acabat l'estada de pretemporada a Itàlia amb el Wattford i demà ja marxa cap a Anglaterra.

El to físic és segurament l'aspecte més important a treballar durant la pretemporada i per això Jordi Balcells va ser el que més protagonisme va agafar durant la primera sessió. El preparador físic va dirigir els jugadors durant la primera part fins que després, Ricardo Rodríguez, molt atent sempre, va passar a treballar la possessió de la pilota. En total gairebé dues hores de feina. Avui l'equip seguirà la preparació amb una doble sessió de matí i tarda també a Montilivi que es combinarà amb més proves mèdiques.

El protagonsita del matí va ser Jordi Matamala. El de Vilobí enceta enguany la seva tercera etapa al Girona i ho fa convençut de seguir rendint al màxim nivell com ha fet les tres darreres temporades a Huelva. Als seus 37 anys té clar que no arriba per disputar els 90 minuts dels 42 partits, però també sí que es veu "amb condicions". "Per venir a complir, cobrar i marxar mai ?hagués tornat. Aquí les derrotes no se senten igual que a un altre lloc", confessava Matamala.

A l'espera de reforços

El Girona continua amb un bon grapat de fronts oberts. Un i el més definit és el de Ranko Despotovic el fitxatge del qual s'està allargant més del previst quan divendres des del club es donava ?gairebé per tancat. Sergi Raset té una feinada de por aquests dies i treballa per trobar totes les peces que manquen al Girona de Ricardo Rodríguez. A banda de Ranko Despotovic, el Girona té lligat també un altre davanter que avui, en principi hauria de fer oficial. Un dels candidats és el mallorquí Chando, lliure després d'acabar contracte amb l'AEK Larnaca de la Lliga xipriota i amb el representant del qual, Sergi Raset es va reunir ahir. L'altra incorporació immiment és el d'un migcampista de caire ofensiu. La secretaria tècnica també cerca un porter, dos laterals drets, un extrem dretà i dos pivots més.