L'handbol gironí continua guanyant categories i, després de la confirmació que el Bordils participarà a Divisió d'Honor Plata per primer cop en la seva història, ara és el Banyoles el que fa el salt acceptant jugar a Primera Estatal. La Federació Espanyola amplia la categoria, la tercera de l'handbol a Espanya, a sis grups, amb l'objectiu de reduir costos, i va convidar a jugar-hi a un Banyoles que, la temporada passada, es va quedar a les portes de l'ascens. "Vam acabar tercers a un punt del segon perquè vam perdre un partit a casa contra un equip de baix a final de lliga", explicava ahir el veterà Toti Congost que, com que el fins ara entrenador Rafa Pato no té el títol estatal, haurà de deixar la coordinació per tornar a seure a la banqueta.

"La meva idea no era entrenar sèniors, perquè com a club confiem amb en Rafa, i jo volia agafar un infantil o un cadet, però amb el problema del títol hauré de fer d'entrenador al costat d'en Rafa", explica Congost que comptarà amb el bloc de jugadors de la darrera temporada més "alguns juvenils i júniors que ja han jugat amb nosaltres".

El Banyoles, que ja ha rebut la confirmació de la Federació Espanyola del seu salt a a Primera Estatal, ultimarà la seva inscripció aquesta mateixa setmana. "Vam posar com a condició anar al grup català", apunta Congost que espera que, amb l'ampliació a setze ?equips, aquest grup de Primera divisió estigui format només per equips catalans, sense valencians i aragonesos.

Al costat del Banyoles, l'altre equip català que també pujarà a Primera Estatal serà el Sant Quirze i els dos es trobarien amb rivals com el Sarrià, l'altre equip gironí de la categoria, o el filial del Granollers que va renunciar a pujar a Divisió d'Honor Plata tot i haver aconseguit l'ascens a la promoció. Per la seva banda el Bordils, que ja ha fet la inscripció a Plata, continua a l'espera que la Federació Espanyola faci públic el calendari. Pau Campos ha programat l'inici dels entrenaments per l'11 d'agtost.