L'Estadi Municipal Josep Pla i Arbonés de Palafrugell serà aquesta tarda (19.00h) l'escenari del primer partit de pretemporada del Llagostera 2013-2014. Un amistós de luxe que enfrontarà el conjunt de Lluís Carrillo amb tot un equip de la Premier League com és el Southampton. Un club històric nascut l'any 1885, membre fundador de la Premier, i vencedor de la mítica FA Cup el 1976. Un equip que es troba des de fa dies allotjat a Peralada i que dirigeix, des de la temporada passada, l'exespanyolista Mauricio Pochettino. El tècnic argentí va arribar a mig curs i va portar el conjunt de St Mary's Stadium a assolir la permanència a la màxima categoria del futbol anglès.

El Southampton serà el tercer rival de luxe del conjunt blaugrana, que en nou mesos també s'ha enfrontat a dos grans del futbol espanyol com són el València (Copa del Rei) i l'Espanyol (Copa Catalunya). Els de Lluís Carrillo només fa cinc dies que s'entrenen, i per aquest motiu el míster té la intenció de fer jugar "dos equips totalment diferents, un per part, per no carregar massa cap jugador".

En la mateixa línia, el director tècnic Oriol Alsina creu que "el resultat és el menys important", tant pel poc temps que fa que s'exerceixen com per l'envergadura del rival. "Lògicament volem plantar cara, però el que cal fer sobretot és gaudir del partit, del rival, de l'ambient... Molts equips de categoria superior voldrien jugar contra un de la Premier i no ho poden fer, però nosaltres sí! Aprofitem-ho!". La premisa d'Alsina, doncs, és la de gaudir al màxim "d'una gran festa". Per això espera "que vingui força gent al camp", tant "aficionats del Llagostera" com "del futbol en general".

Fullana també hi serà

Dels 22 o 23 jugadors que finalment s'endurà Carrillo cap a Palafrugell en destaca la presència de la darrera incorporació, el balear Francesc Fullana, que el club va fer oficial ahir. Es tracta d'un jove migcampista de banda de només 23 anys que arriba procedent del Constància d'Inca. El mallorquí firma per una temporada amb opció a una més, i el mateix Oriol Alsina reconeix que es tracta d'una "aposta personal meva. Crec que es tracta d'un futbolista que ens anirà molt bé al centre del camp".

A la web del club se'l descriu com un "bon definidor" i "clar exponent del futbol balear". Anteriorment ha passat per l'Sporting Mahonés i l'Atlético Baleares. ?L'any passat va fer set gols i va ser "el futbolista més destacat del conjunt de Joan Esteva". La pàgina del club també recorda una diana seva a última hora al camp del Mallorca B, "que va obrir la porta de la permanència a Segona B del Constància".

Els jugadors que s'enfrontaran aquesta tarda amb el Southampton són els de la plantilla de l'any passat (menys Planagumà, Sellarès i Aimar), les noves incorporacions (un total de 9, excepte Alberto Manga, de vacances) i tres futbolistes del draft: Anass El Morabet, José Flores i Pol Mitjà.