El portuguès Rui Costa (Movistar) va entrar als Alps per la porta gran amb una victòria en solitari que serveix de bàlsam per al seu equip, que va col·locar Nairo cinquè a la general en una jornada sense canvis en els llocs de podi. Chris Froome continua liderant el Tour amb comoditat, tot i que ahir van saltar espurnes entre ell i Contador. El mallot groc de la prova va retreure a l'espanyol els riscos que va assumir en el descens del port de Manse, on fins i tot va arribar a caure, i ho va atribuir al fet que Contador "està desesperat". "Els atacs de Contador i de Kreuziger han sigut a la desesperada, han de jugar-s'ho tot a una carta assumint riscos incontrolats", va afirmar el ciclista de l'equip Sky.

Rui Costa, de 28 anys, va ser el més fort entre els 26 corredors corredors que van formar l'escapada del dia i va guanyar amb autoritat, gràcies a un atac al coll de Manse, a 18 quilòmetres de meta, que li va permetre celebrar la seva segona victòria d'etapa al Tour de França.

A la part alta de la classificació no hi va haver canvis. Contador va atacar tres vegades a Froome en el port però el britànic de seguida va posar ordre, de manera que en vigílies de la contrarellotge d'avui les diferències es van mantenir.

El líder de l'Sky, al centre de sospites de dopatge, intentarà aliar-se amb el cronòmetre per augmentar els 4.14 que porta a Mollema i els 4.25 que treu a Contador. El madrileny va caure en el descens del port però a penes va posar peu a terra i de seguida va enllaçar amb Froome, qui va esperar al seu rival. Al final de l'etapa, però, el líder del Tour va retreure a l'espanyol la seva agressivitat.