El Llagostera tot just fa una setmana que ha començat la pretemporada i encara no té tancada del tot la plantilla però això no va ser obstacle per oferir una imatge prometedora en el primer amistós d'aquest estiu. L'equip de Lluís Carrillo, a més a més, no tenia al davant un rival qualsevol. El Southampton de la Premier League, que prepara Mauricio Pochettino, està fent una estada aquests dies a Peralada i ho ha aprofitat per enfrontar-se als blaugranes (ahir a Palafrugell) i al Palamós (dissabte que ve). Dos gols del visitant Rodríguez, el primer després d'aprofitar una manca d'entesa entre Segarra i el porter Moragón, van permetre als anglesos, molt més rodats, tombar els gironins, que havien aconseguit l'empat a la segona part en una jugada d'estratègia culminada per David Cano, que va rematar de cap a la sortida d'un córner. Rodríguez va ser un autèntic maldecap per al Llagostera i ja als 10 minuts li van anul·lar un gol per fora de joc.

L'equip de Lluís Carrillo va mostrar-se molt ben posicionat sobre la gespa durant la primera mitja hora i si no hagués estat per una acció desafortunada de Moragón, que va rebutjar malament la pilota i va donar el gol fet al davanter del Southampton, hauria pogut arribar al descans amb el marcador equilibrat. El porter del Llagostera va ser determinant abans de la mitja part per evitar el o-2, de nou a botes de Rodríguez, tot i que també és veritat que els jugadors gironins començaven a ser víctimes del cansament natural a aquestes alçades de la temporada.

Després de l'habitual rosari de canvis que hi sol haver en aquests amistosos d'estiu, a la segona part, l'heroi va ser un altre porter, el jove Nico Ratti, que va rellevar Moragón. Al minut 52 va aturar un gran xut dur a Lallana i poc després va tornar a intervenir per avortar una ocasió del punta visitant Rodríguez. El Llagostera no només va poder evitar que els de Pochettino sentenciessin, sinó que a més, van equilibrar la balança. David Cano, als 60 minuts, marcava brillantment l'1-1 amb una impecable rematada de cap a la sortida d'un córner.

Aquest mateix protagonista va salvar l'1-2 pràcticament en la següent jugada, però ni ell ni Ratti van poder fer res al minut 68 per evitar que el Southampton es tornés a posar per davant. El porter va rebutjar el xut inicial de Lallana, però no va poder fer res a la rematada a boca de canó de l'omnipresent Rodríguez.

En el tram final del partit Lluís Carrillo va tenir temps, fins i tot, per fer debutar Fullana, l'últim fitxatge. Abans també els aficionats que s'havien aplegat al Pla i Arbonés de Palafrugell van poder veure les evolucions d'homes com Cunill, Barnils i Nuha, entre d'altres, que també han arribat aquest estiu al club llagosterenc.

El Southampton continuarà la seva estada a Peralada fins al cap de setmana. Dissabte té programat un altre partit amistós, en aquest cas contra el Palamós.