L'expresident del Girona FC Carles Teixidor va fundar l'hivern passat el Gerunda FC (gerundafc.cat), una nova escola de futbol femení que vol cobrir un buit a la ciutat que ara s'ha accentuat amb la crisi que viu el Girona femení. El coordinador Lluís Bancells va presentar la dimissió divendres passat, el tècnic i 15 jugadores del primer equip ja han plegat i tot apunta que aquesta temporada es perdrà la plaça del sènior a Segona divisió, precisament setmanes després d'haver-se quedat a un sol gol de pujar a la màxima categoria en la promoció contra el Torrejón. Teixidor va revelar ahir que estaria disposat a absorvir tots els equips del Girona al Gerunda i que, fins i tot, podria fer una plantilla per sortir a competir a Segona. "N'he estat parlant amb la Diputació i amb l'Ajuntament i volen col·laborar amb nosaltres. Ara només falta fer-ho amb el Girona. Si ells estan disposats, nosaltres podem assumir els equips. I si es veuen amb cor de fer-ho ells, cap problema", va dir.

El nou club va nèixer amb l'únic objectiu de la formació per a les nenes i noies interessades a pacticar futbol en l'àmbit escolar. La iniciativa va dirigida a totes les nenes de la ciutat i comarques que vulguin practicar el futbol com una activitat extraescolar. Les instal·lacions on s'ha treballat en aquests primers mesos són el Col·legi Públic del Pla, el Col·legi Públic de Montjuïc i el Camp de Torres de Palau. El Gerunda compta amb el suport de la Diputació de Girona i de l'Ajuntament de la ciutat i va ser apadrinat al seu dia per la portera del FC Barcelona Esther Sullastres. Ara però Teixidor admet que les seves pròpies jugadores li demanen competir oficialment aquesta temporada.

Si el Gerunda no pot assumir el lloc del Girona a Segona, l'únic representant de la demarcació a la segona femenina serà l'Estartit, club que ha fitxat moltes de les noies que han abandonat el club de Montilivi en la desbandada que s'ha produït aquest estiu.