La configuració dels quatre grups de Segona B i el sorteig dels calendaris de la temporada 2013/14 s'eternitza i no sembla que la Federació Espanyola de futbol pugui resoldre el problema abans del mes que ve. Els clubs de la categoria de bronze només saben que la lliga ha d'arrencar el 25 d'agost, però a poc més d'un mes, no saben ni quins seran els seus rivals ni l'ordre dels partits. L'Olot i el Llagostera, els dos representants gironins de Segona B, segueixen des de la distància a l'espera d'esdeveniments sense amagar que la situació els incomoda pels problemes que els està causant a l'hora de planificar el curs.

La previsió inicial era que la Federació Espanyola formés els grups i fes el sorteig del calendari el passat 9 de juliol, aprofitant l'Assemblea ordinària on es van aprovar les dates i enfrontaments de Primera i Segona A, però quan es va arribar a aquest punt de l'ordre del dia, el portaveu Jorge Carretero va explicar que era "impossible" treure'n l'entrellat. El principal maldecap que té sobre la taula la Federació és la situació del Salamanca Athletic, un nou club creat a la ciutat castellana, hereu de l'antiga Unión Deportiva, que aspira a competir a Segona B amb els drets federatius del club extingit pels deutes. La Federació, per evitar que la justicia ho obligui fer d'aquí un temps, havia decidit tirar pel dret i acceptar aquest equip, però s'ha trobat amb l'oposició frontal de l'Associació de Jugadors (AFE), que no ho accepta. Aquest col·lectiu entèn que la UD Salamanca ha de pagar els deutes que té amb els seus exfutbolistes i que el nou club està impulsat pel mateix màxim accionista de l'anterior (Juan José Hidalgo).

Dimecres la Federació va tornar-se a reunir a la Ciutat del Futbol sense prendre cap decisió. Ara algunes fonts assenyalen que la data clau serà el 2 d'agost. Aquell dia també se sabrà si el Guadalajara, descendit administrativament a Segona B per la LFP, pot salvar la categoria i, en cas que no ho faci, si es confirma que el Múrcia serà el seu substitut (el calendari de Segona A es va sortejar amb un equip indeterminant a l'espera que es resolgui aquest cas).

Paral·lelament la Federació ha filat molt prim a l'hora d'analitzar els avals requerits a alguns clubs per tal de fomalitzar-ne la seva inscripció. Hi havia dubtes sobre la situació del Xerez (ha fitxat David Vidal com a entrenador) i també s'està pendent de com evoluciona la Cultural Leonesa. Tot i haver pujat a Segona B, la seva situació econòmica sembla que li impedirà competir-hi en no disposar d'aval.

La temporada passada la Federació va haver de refer el calendari del grup III (el del Llagostera) per incloure l'Oriola per sentència judicial. La lliga va tenir 21 equips.