La temporada passada Pere Pons va obrir una via que feia molts anys que el Girona no explotava. Aquest curs el planter serà sens dubte un "factor molt a tenir en compte", segons va declarar només aterrar l'entrenador del primer equip Ricardo Rodríguez. La retallada econòmica i veure com en els darrers anys, algun fitxatge vingut de fora tenia una participació testimonial faran que el Girona 2013-14 sigui el més gironí dels últims anys. De moment, aquesta pretemporada fins a 13 jugadors del planter estan fent la pretemporada a l'espera de convèncer Rodríguez per quedar-se a les seves ordres. Tots somien ser al costat dels també gironins Jordi Matamala, Eloi Amagat i David Juncà, membres a tots els efectes del primer equip. Els ?èxits del filial amb l'acens a Primera Catalana i la gran temporada del juvenil a Divisió d'Honor no poden quedar buits de recompensa per als més joves de la casa.

Migcampista

ELOI AMAGAT 1985

El migcampista viurà la seva segona temporada a Segona A amb el Girona. Al curs passat va demostrar que és un jugador de la categoria i va viure una temporada màgica que mai oblidarà. Migcentre ofensiu o mitjapunta, ha passat de ser la gran promesa del planter a tota una realitat. Als seus 28 anys, confia tenir més participació que l'any passat.

Migcampista

SEBASTIÀ CORIS 1993

Mitjpunta de molta classe que Edu Urdiales va fer debutar molt jove amb el Lloret. L'any passat va ensenyar de què és capaç al filial fins que es va lesionar.

Porter

ANDRÉS DÍEZ 1993

El selvatà fa anys que empeny amb força. Amb planta, àgil i ràpid, Díez va captar l'atenció d'equips grans i també de la Premier ?League ara fa uns anys i fins i tot va arribar a fer una prova amb l'Aston Villa. Després del seu pas pel Mallorca va tornar a Girona i la passada campanya es va alternar amb Nil

Marín al filial.

Porter

ALBERT QUINTANAS 1992

Va jugar cedit la temporada passada a Tercera amb el Santboià on va guanyar experiència. El de Porqueres és un porter segur, de la vella escola i amb uns reflexes notables. La seva etapa al filial sembla acabada i caldrà veure si Ricardo Rodríguez hi compta per al primer equip.

Migcampista

ALBERT VIVANCOS 1994

Una de les perles del planter. És un migcentre molt tècnic amb bona visió de joc i una gran arribada des del darrere. Rubi no va dubtar a incorporar-lo al primer equip l'any passat quan encara formava part del juvenil.

Defensa

CARLES MAS 1993

Rubi li va donar el premi de debutar el curs passat contra el Castella i, en principi, tant Sergi Raset com Ricardo Rodríguez hi compten com a cinquè central del primer equip. Destaca per la seva potència i col·locació i perquè no es complica mai la vida.

Migcampista

GERARD GUMBAU 1994

El de Campllong té un guant a la seva cama esquerra. Fort físicament ha destacat sempre com a mitja punta però s'adapta amb facilitat al pivot. Té arribada i un gran llançament des de la distància. Pot ser una de les revelacions de la pretemporada.

Migcampista

JORDI MATAMALA 1976

El de Vilobí d'Onyar ha tornat aquest estiu de Huelva per encetar la seva tercera etapa a Montilivi. Als seus 37 anys encara té molt a dir i de ben segur ques serà un bon mirall per a molts dels joves que somien ser com ell en un futur no gaire llunyà.

Davanter

RAÚL ARJONA 1988

Viu la seva segona oportunitat després que Agné el descartés el 2007. És un autèntic depredador de l'àrea i compta amb l'aval de Miquel Àngel Muñoz de la trentena de gols que va fer amb el filial.

porter

NIL MARÍN 1993

El mataroní és un porter molt ràpid i felí que destaca també per un bon domini amb el joc de peus. La temporada passada va ser una de les revelacions al filial, on va compartir porteria amb el lloretenc Díez.

migcampista

PERE PONS 1993

Rubi li va donar l'alternativa i no ho va desaprofitar. Intens i intel·ligent, alguns veuen en ell el relleu ideal de Matamala. El curs passat va disputar 9 partits, tres dels quals de titular i dos de complets. Si segueix la progressió mostrada, el Girona ha trobat un migcentre de nivell a casa i a cap preu.

Migcampista

LITUS SALA 1993

El de Cornellà de Terri és un mitjapunta molt hàbil amb una facilitat molt gran per esmunyir-se dels defenses. Gran capacitat de definició. La temporada passada ja va fer la pretemporada a les ordres de Rubi.

Migcampista

PAU BONMATÍ 1992

Es tracta d'un defensa central expeditiu i ràpid que viu la seva segona pretemporada amb el primer equip. Fet a la casa, ha passat per totes les categories del Girona i truca amb força a la porta del primer equip.

Migcampista

GERARD MUÑOZ 1993

Fill de l'exjugador gironí Manu Muñoz, es tracta d'un davanter centre fi i amb molt de gol. Va ser l'autor del gol de l'ascens del filial a Primera Catalana. Ha passat també pels planters de l'Espanyol i el Vila-real abans d'aterrar al Girona fa un parell de temporades. Salamero el va convocar (2011-12) al camp del Múrcia però no va arribar a debutar.

Migcampista

MARC SERRAMITJA 1990

Encara aquesta pretemporada amb unes ganes bojes de convèncer Ricardo i fer-se un lloc al primer equip. El de la Cellera va debutar a Segona A contra l'Osca (08-09) però després va marxar a Gavà, Alacant, Llagostera i Sant Andreu. Enguany torna amb la idea de quedar-se. Al seu favor hi té la polivalència, ja que pot actuar a qualsevol lloc del mig del camp i compta amb molta arribada a l'àrea rival.

Defensa

DAVID JUNCÀ 1993

La temporada passada va demostrar que ha crescut i va començar a ensenyar tot el potencial que li va veure Raül Agné. Pot ser l'any de la seva explosió si és capaç de pispar-li la titularitat a David Garcia.