El francès Christophe Riblon va conèixerla glòria amb una victòria en solitari en el cim de l'Alpe-d'Huez, en una revolucionària jornada en la que Chris Froome Sky va passar dificultats igual que un Alberto Contador que va conservar la segona plaça per només 21 segons davant el colombià Nairo Quintana, que ja és tercer en la general, mentre que Purito Rodríguez puja fins al cinquè lloc.

Riblon, de 32 anys, va neutralitzar al nord-americà Tejay van Garderen a 2 quilòmetres del final i es va llançar cap a la meta més desitjada del Tour del centenari, on va signar la primera victòria francesa en la present edició i va succeir al seu compatriota Pierre Rolland, últim guanyador el 2011. El veterà corredor francès es va avançar un minut a Van Garderen i 1.26 a l'italià Moreno Moser. Per darrere la carrera vènia trencada. Chris Froome, partint una "crisis de glucosa" que li acabaria costant vint segons de sancioó per una avituallament no permès va quedar despenjat del duet Nairo Quintana-Purito Rodríguez i tant el colombià com el català es van llançar a pels llocs del podi. Quintana va arribar a 2.12 de Riblon i Purito 3 segons després, mentre que Froome ho va fer a 3.18. El britànic, en el seu primer dia de debilitat, encara es va distanciar 57 segons de Coontador, que es va deixar en meta 4.15 minuts. El madrileny no va estar entre els grans el dia clau i va salvar la segona plaça per només 21 segons.

La divuitena etapa entre Gap i l'Alpe-D'Huez, de 172 quilòmetres, va resultar paradoxal respecte al líder, perquè Froome va demostrar que és humà, que també agafa "crisis". Però en el seu pitjor dia, el britànic va allunyar una mica més a Contador, que el segueix a 5.11. A més, Froome va tenir la sort dels campions, ja que el seu company Richie Port li va subministrar un gel energètic a quilòmetres de meta, quan ja havien marxat Quintana i Purito. Avituallament il·legal que li va costar una penalització de 20 segons, però pràctic per evitar mals majors.

En plena lluita Froome va aixecar el braç demanant ajuda. Una punxada, una avaria?. No, el britànic anava desfondat i necessitava menjar urgent. Per allà va aparèixer miraculosament Porte, que havia enllaçat de nou per arreglar el problema. Els enemics de Froome se'n van anar per iniciativa de Quintana, incansable en el seu paper de dinamitador oficial del Tour. L'etapa s'havia esfumat però ja tenien el podi per a la joia del Movistar i la cinquena plaça per al català. "Si haguéssim col·laborat més ara seríem segon i tercer de la general", va lamentar Purito. Resten dues etapes als Alps i la lluita per les places secundàries del podi encara es cotitzen a l'alça. La primera té propietari, encara que a vegades els rics també ploren.

El Tour s'encamina a la dinovena etapa, amb cinc ports en un recorregut apte per a l'espectacle. El Glandoni La Madeleine al principi i la Croix Fry a 13 de meta seran els jutges.