El nou Girona de Ricardo Rodríguez s'estrena aquesta tarda al camp de l'Escala en el seu primer partit de temporada sense haver tancat encara la plantilla, però mentre Sergi Raset i el mateix entrenador busquen més reforços el club manté una altra lluita en els despatxos: la de la viabilitat econòmica. Un mes després d'haver fregat l'ascens a Primera Divisió per primera vegada en la seva història el Girona ja ho té tot a punt per entrar en concurs de creditors davant la impossiblitat de pagar a Hisenda el deute que s'arrossega del passat i que s'havia ajornat al seu moment. El club de Montilivi arrossega un deute de poc menys de quatre milions d'euros i, després de no haver pogut pagar les últimes quotes mensuals pactades amb l'Agència Tributària, entrarà ara en una situació de concurs per evitar un embargament que ja tenien a sobre. "Hisenda ens reclama 67.000 euros mensuals, però hem acumulat bastants pagaments endarrerits i ja ens reclama, d'entrada, que abonem uns 600.000 euros de cop. És impossible", explica el president del Girona, Joaquim Boadas, que va confirmar que per evitar un embargament de l'Agència Tributària el club no tindrà cap més remei que "acabar fent un Concurs de Creditors".

"Quan vam entrar hi havia més de 8 milions d'euros de deute i ara estem per sota dels 4. L'hem rebaixat més del 50%. Hem pagat entre ajornat i corrent, a la Seguretat Social i Hisenda, 5'3 milions, dels quals 1'3 milions correspondrien al deute que arrosseguem de l'anterior junta i que havia quedat ajornat", va detallant Boadas mentre destaca que, a dia d'avui, el club gironí paga puntualment totes les seves obligacions amb Hisenda i la Seguretat Social però el problema continua sent el deute històric. "El que teníem ajornat va pujant i hem passat de quotes de 10.000 euros mensuals, quan vam entrar, als 67.000 d'ara. Això provoca l'ofegament de la tresoreria de la societat que no pot aguantar més". El Girona ha intentat negociar però Hisenda no en vol saber res. Els reclamen uns 600.000 euros corresponents a les últimes mensualitats no abonades (fa prop d'un any que no les poden assumir) i a més que el Girona continuï carregant amb els 67.000 euros al mes que els correspon.

Quan l'actual grup va entrar al club fa tres anys, el deute amb Hisenda era de 3,5 milions, provinents del deute heretat de l'anterior directiva. El Girona n'ha pagat 1,2, però encara n'hi queda una bona part, que amenaça seriosament la seva viabilitat si Hisenda tirés endavant un embargament, per exemple, dels drets televisius. "Per evitar un embargament d'Hisenda, haurem d'acabar fent Concurs de Creditors. I això ens permetrà pagar tranquil·lament el corrent i que tot el deute heretat quedi ajornat", diu Boadas abans de recalcar, un cop més que, "si no fos per aquesta motxilla, seriem el club més sanejat de la LFP".

Entrant en una situació concursal, per segona vegada en els últims anys després d'unes setmanes l'abril del 2012, el Girona podrà seguir funcionant amb normalitat. Hi haurà un administrador concursal, però el club podrà funcionar sense cap problema perquè, segons Joaquim Boadas, no té problemes per assumir les despeses del dia i a dia i l'únic problema és el pes del deute amb hisenda que van heretar de juntes anteriors. "Amb la Seguretat Social hem arribat a un acord, no hi ha hagut cap problema, amb tots els creditors ho tenim encarrilat, però ara mateix Hisenda amenaça el club amb la possibilitat que ens poguessin embargar els ingressos per drets televisius dels propers mesos".

La decisió ferma del Girona d'anar cap al concurs de creditors arriba en un moment on el club ha prescindit de la figura del director general, Kat Gorska ha marxat a viure a Madrid, i amb el president fent funcions executives al costat d'altres persones de la confiança de Josep Delgado com Maria de la Creu Guerrero o Fidel Rincón.