El taekwondista de Figueres Joel González ja fa dies que va aterrar a Puelba (Mèxic) per disputar el Mundial de Taekwondo 2013, que se celebra en aquesta ciutat del país nord-americà. Però no serà fins avui que es produirà el seu debut, contra el campió d'Àfrica Hamza Gbane, de Costa d'Ivori. Al llarg de la competició, que només dura un dia, Joel buscarà tornar-se a proclamar campió del Món, tal i com va fer l'any 2009 a Copenhague, i a Gyeongju el 2011. En aquesta ocasió, però, ho farà com a debutant a la categoria de 63kg. Fins ara sempre havia competit a 58kg.

Al llarg dels darrers anys també s'ha penjat l'or als campionats d'Europa de Sant Petersburg 2009 i Manchester 2012. Però sens dubte el triomf més dolç va ser el de l'any passat als Jocs Olímpics de Londres. A la capital britànica i sota l'atenta mirada dels focus d'arreu del món, Joel va vèncer per un contundent 18-7 el coreà Lee Daehoon, consolidant-se amb només 22 anys com una de les grans perles d'aquest esport.

El taekwondista empordanès confessa que és "un defensor de l'alegria, un aventurer que viu la vida com si fos una festa". "M'agrada divertir-me al taekwondo, però també ho faig quan practico submarinisme, motocross o esquí", explica. Joel González creu que té "una mica de talent" perquè "la resta de companys de la selecció entrenen tan dur com jo", però no arriben on ho ha fet ell. L'estrena a la nova categoria se la pren com "un nou repte", i amb la mateixa intensitat amb la què viu confessa que es "mor de ganes d'emprendre'l". "Serà molt emocionant", diu, abans d'afirmar que "per a mi la diversió es redueix quan pujo al tapís a lluitar. El taekwondo no és un sacrifici perquè el gaudeixo".