El portuguès Rui Costa (Movistar) va cantar sota la pluja la seva segona victòria en el Tour de França gràcies a un cop mestre que el va portar en solitari fins a la meta de Le Grand Bornand, en una jornada sense batalla al voltant al podi, 0n el britànic Chris Froome (Sky) manté el primer esgraó.

Gran jugada de Rui Costa, de 26 anys, en l'etapa reina del Tour. El ciclista portuguès es va incrustar en l'escapada inicial de 42 corredors i va esperar el seu moment per moure fitxa. En l'últim port va atacar per atrapar al francès Rolland, que anava escapat, i iniciar el camí triomfal fins a la meta, on va travessar amb 47 segons de marge sobre l'alemany Kloden. Entre els perseguidors hi havia l'espanyol Dani Navarro (Cofidis), que va entrar a 1.54 i amb la vuitena plaça de la general a la butxaca. Un gran salt al "top ten", el mateix que Alejandro Valverde, que va entrar amb el grup del líder a 8.41, però amb premi. Ja és novè.

Alberto Contador no va intentar l'assalt al líder, i al mateix temps tampoc va tenir problemes per conservar el segon lloc davant l'aguait de Nairo Quintana i Purito Rodríguez. Els galls van signar taules. Qualsevol intent de rebel·lió va quedar per a la jornada d'avui última cita alpina amb el final en pujada de Semnoz. Si queden forces, clar. Només de ritme de Purito a un quilòmetre del cim de la Coix Fry, innocu, que no va posar en dificultats a ningú. Ja era tarda per sorprendre a Froome, que va perdre en el conat al seu gairebé inseparable Richie Porte.

Froome segueix tenint a Contador a 5.11 minuts, i entre el madrileny i el cinquè, que és Purito, hi ha 47 segons. Bon material per a l'espectacle abans de la desfilada a París.