Dotze del migdia d'un dissabte de juliol a Bellcaire d'Empordà. A priori, calma i poca gent més enllà d'algun turista que busca un bar per fer el vermut. Fins a cert punt, normal. Però només avançar uns metres més i creuar un dels principals carrers del municipi, es fa visible que alguna cosa ha passat. Diverses persones es troben llegint la premsa del dia, que coincideix amb una tràgica notícia: la recaiguda de Tito Vilanova en la seva malaltia.

Al local social del municipi on va néixer Vilanova i on encara viu la seva família, hi ha poca gent, però entre ells s'hi troba el president del club de futbol local, Gabi Herrera, que explica que la notícia coneguda divendres a primera hora de la tarda, i que el president del Barcelona va oficialitzar en una emotiva roda de premsa poques hores més tard, va ser "un cop molt dur, d'aquells difícils de digerir".

En el moment que Sandro Rosell confirmava que Tito Vilanova deixava de ser l'entrenador del Barça "unes 40 persones ens trobàvem aquí al Local Social seguint la notícia, i evidentment les cares eren de tristesa i impotència. Personalment penso que seguir en el seu càrrec era una cosa que li donava força per tirar endavant amb la seva malaltia, però estic segur que se'n sortirà igualment".

Tot i la seva amabilitat, a Herrera se'l veu afectat, i afegeix que "demano el màxim de respecte per Tito Vilanova i la seva família". Herrera coincideix amb l'opinió de l'alcalde David Font, que a mitja entrevista apareix al Local Social de Bellcaire d'Empordà. Font demana "respecte i discreció per ell i la família", i agraeix les mostres de suport rebudes per molts conciutadans. Herrera no amaga que li hauria agradat rebre la visita de Tito Vilanova, ja que el projecte del FC Bellcaire "neix en honor a Tito Vilanova, i per tornar el futbol al municipi empordanès després de dotze anys".

Ara mateix, a Bellcaire el que menys importa a la gent és saber el nom del tècnic que ocuparà el lloc deixat per Tito Vilanova. "Nosaltres només volem la seva recuperació, i penso que això està per damunt de tot". Des del FC Bellcaire ja han contactat amb la Fundació Oncolliga Girona, per poder lluir el seu logotip a la samarreta la temporada vinent en el debut de l'equip a Quarta Catalana, juntament amb el del patrocinador oficial, Metàl·liques Grabalosa.

Herrera explica que "no fa massa dies en Tito va estar aquí al poble" i que, més o menys, ja es coneixa que la seva malatia no feia bona pinta. "En tot cas, no m'esperava que hagués de deixar el seu càrrec, malgrat que ho entenc perfectament, ja que evidentment el primer és la seva recuperació. I tots plegats podem estar segurs que si ha pres aquesta decisió ha estat perquè la situació és més greu del que pensàvem i no podia seguir de cap de les maneres".

Marxant del poble, la gent de Bellcaire d'Empordà seguia comentant el mateix tema. La renúncia de Tito Vilanova de la banqueta del Barça a causa de la recaiguda de la malaltia que pateix des de fa un any i mig.